Kлуб Балканка

Форум
Дата и час: 10 Авг 2022, 14:20

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2021, 19:05 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
05.10.2021

Специален сигнал на сдружение Балканка до президента на родината относно бездействия на органи на МОСВ - Басейнова Пловдив и РИОСВ Пазарджик


С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля, администрацията на иначе уважавания от нас президент да приеме настоящия целеви доклад!
Причината е, че именно Той назначи вече два пъти подред иначе уважавания нов, стар министър на ОСВ, който е Живата История на ликвидирането на повърхностните и подземните ни води, и резултатите не закъсняват, както ще се убедите от изложеното по-долу.

Доклада изпращаме и на вниманието на БДИБР и на РИОСВ Пазарджик, които с бездействието си досега имат основен принос за увреждането на имуществото на населението на село Мирянци, Пазарджишко, причинено от понижаването на подпочвените води и ефектите от Суфозия заради продължаващия незаконен добив на подземно богатство - строителни материали от близката баластриера до селото.
Ето Ви да видите за какво става дума:
https://nova.bg/news/view/2021/10/04/34 ... FFLA3xMTzw

И сега ние информираме РИОСВ Пазарджик за следното:
Съгласно Регистъра на процедурите по ОВОС, за ИП с наименование:
Кариера за добив на подземни богатства - строителни материали, от находище "Изток", землище на с. Мирянци, общ. Пазарджик
Има издадено Решение на РИОСВ Пз № 1-1/2013, в което на стр.2 е казано следното:
"Полезната дебелина на добиваната суровина е от 7,40м до 14.0м, средно 9,5м. За участъка предвиден да се разработва в срока на концесията мощността на пластовете полезно изкопаемо варира от 7,40м до 12м.
...Статичното водно ниво е високо, варира от 1.80 до 2.80м от кота терен."

От цитираното произлиза, че в ДОВОС, а така също и в решението на РИОСВ е оценено Само и Единствено, че максималната дълбочина на добива Не Може да надвишава 14.80 метра от повърхността на терена или 12 метра от горното ниво на водата в дупката, тъй като горното ниво на добиваната баластра се появява на нивото на водата.

В горния репортаж инвеститорът твърди пред телевизиите, че бил копаел до десет метра, НО впоследствие като го награбиха хората, че лъже, си призна, че е стигнал до 25 метра дълбочина, НО че имал бил разрешително за тая работа!

Очевидно той има предвид евентуално изменение на концесията за добива от МЕ за да достигне дълбочина от 25 метра,
И
също таке е доказан факт, че на сайтовете на РИОСВ и на МОСВ Няма Следи компетентните органи да са съгласували такова огромно изменение на параметрите на ИП по реда на ЗООС и/или по Наредбата за ОВОС!

Същото е известно на РИОСВ Пазарджик, но техни представители са заявявали на местните хора, че те не можели да измерят дълбочините, бе Моля Ви се!
Еми като не можете да измерите дълбочината на един мижав Гьол, какво точно можете да свършите в това РИОСВ, А, уважаеми? И как сте съгласували да се копае до определена дълбочина, след като Не Можете Да Я измерите???

И така:
На първо място тук информираме РИОСВ Пазарджик, че вследствие на това огромно изменение на дълбочините за добив, по сведение на местните хора са се проявили два ефекта:
1. Потъване на подпочвените води и пресъхване на кладенците.
2. Напукване на къщите им.

А хората и тяхното имущество са Най-Важния компонент на околната среда!
Възможните причини за неравномерните слягания и напукването на къщите са едната от следните две или комбинацията от тях:
1. Потъването на подпочвените води.
2. Суфозията, обхващаща все по-голям район вследствие на дълготрайното бясно изсмукване на вода и пясък със земснаряд и все по-големите дълбочини на смученето.

Тоя любим Ваш връзкар ако не бъде спрян, ще вземе да изсмуче цялото село, бе Уважаеми!
Между другото, какво точно значи Суфозия няма да Ви обясняваме. Ако не знаете, както може да се очаква каквито сте "компетентни", напишете си думата в Гугъл и прочетете най-внимателно какво пише там!!!

Ама баластриерата била отдалечена ли? Еми отдалечена е и точно затова ефектите са достигнали селото чак сега - след дългогодишно зверско смучене и достигането на големи дълбочини, заради които неконтролирано се увеличава района на въздействието!
И всичкото това напукване на къщите става в силно сезимичен район...

Съветваме също така РИОСВ да вземат да си прочетат едно Четиво, наречено Наказателен Кодекс, в което тяхното явно неизпълнение на служебните задължения, довело до значителни щети и увреждания на имуществото на населението, е много ясно описано в член 282...

На второ място тук информираме прословутата Басейнова Пловдив с новия стар директор, че по сведения на местните хора нивото на подпочвените и подземни води Е спаднало значително, А кладенците им пресъхват!
И ето Ви сега един цитат от стр.45 от ДОВОС:
Посоката на движение на подземния поток е към р. Марица и успоредно на нея.
Градиентът на потока следва в общи линии наклона на земната повърхност.

На север от концесионната площ се намират оранжерии, на които собственичката се оплака, че водата в кладенците е спаднала значително.

Това означава едно единствено нещо - че количественото състояние на подземното водно тяло в района Се Е Влошило!

Следователно БДИБР е длъжна да извърши проверка!
Предвид описаното в цитата от ДОВОС, обръщаме внимание на БДИБР,
ЧЕ
ако нивото на водата в концесионната дупка, която е по-близо до Марица от кладенците на селото, се окаже по-високо от нивото на водата в близките и далечни кладенци в селото, това е сигурен знак, че причината е в бясното изсмукване на вода, нищо че после любимият и на БДИБР инвестиор бил връщал водата обратно в гьола!

Също така настояваме БДИБР при проверката да измерят дълбочината на гьола, като регистрират в официален протокол максималната стойност на измерената дълбочина навсякъде в дупката и да съставят официален протокол, щом РИОСВ Пазарджик не знаят как да си свършат работата, за която взимат заплати от данъците на същите тия хора, които живеят в селото, и които РИОСВ лъже досега най-безскрупулно.
Къщите им са седели 50 години и повече досега и започват да се пукат след като оня Връзкар почва да копа, обаче причината не била в баластриерата?

Разбира се, Ако се окаже, че дълбочините на гьола не отговарят на оценените и одобрени дълбочини от Решението по ОВОС на "компетентната" РИОСВ, очакваме дейностите в рамките на процесното ИП моментално да бъдат спряни и на инвеститора да бъдат наложени съответните глоби.
Очакваме също така "компетентните" органи да информират незабавно ПРБ за откритите нарушения, довели до увреждане на имуществото на хората и влошаване на състоянието на подземното водно тяло!

И сега обръщаме специално внимание на Президента с молба да накара някак си оррганите на МОСВ да си свършат работата, понеже Той ги е назначил, а ние предварително знаем, че нито РИОСВ Пазарджик, нито БДИБР горят от желание да хванат зверското Нарушение, което досега са прикривали, включително и чрез участието си в някакви си Междуведомствени Комисии, които са посетили местопрестъплението и, гледайки в Небето, без да измерят Нищичко, са заявили на местните хора, Че баластриерата, тоест и самите те, които са я одобрили и си затваряха очите досега неслучайно в Царството на Корупцията - МОСВ, не били виновни...

И, разбира се, имайте предвид, че атмосферата в селото все повече се нажежава и може да излезе извън контрол много скоро. Това, в случай че си вярвате, че ще можете да ги лъжете вечно...

Предварително благодарим за разбирането и съдействието на всички.

Моля, от приемната на президента и от РИОСВ Пазарджик и БДИБР да ни изпратите входящ номер!

Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 31 Окт 2021, 12:36 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
31.10.2021

Целеви сигнал на сдружение Балканка до президента и премиера за системно неизпълнение на служебните задължения от страна на органи на МОСВ в полза на трети лица.


С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля, от приемните на президнта и премиера да приемат настоящия целеви сигнал!

Информираме Ги, че по нашумелите в медиите случаи с отравянето на питейната вода в село Брестовица от ВЕЦ Кадиево и с потъването на подземните води и напукването на къщите в село Мирянци, Пазарджишко, от баластриерата в непосредствена близост,

...е налице системно неизпълнение на служебните задължения от страна на РИОСВ Пловдив, РИОСВ Пазарджик и Басейнова Дирекция Източнобеломорски район, както и категоричен отказ от тези учереждения да извършат проверки на процесните ИП, каквито задължения им се вменяват от ЗООС и от ЗВ.

По ред на номерата:

1. ВЕЦ Кадиево и отровената питейна вода на с.Брестовица.
Като се има предвид, че в два отделни и независими доклада от два института на БАН и МГУ, възложени поотделно от ВиК Пловдив и от община Родопи, е доказано, че отравянето на водата за Брестовица е причинено от ВЕЦ Кадиево,
специално за президента и премиера - Ето за какво Престъпление става дума:
https://www.youtube.com/watch?v=Zv5YYgPOc6s

След изрична наша покана по реда на чл.256 АПК, директорът на РИОСВ Пловдив - Ивайло Йотков - най-категорично отказа да изпълни законовите си задължения
И
да осъществи текущ и последващ контрол по реда на чл.154 и чл.156 от ЗООС върху параметрите и дейността на този ВЕЦ.
За целта отправихме изрично искане до директора на РИОСВ Пловдив - Ивайло Йотков - и Той най-категорично отказа да изпълни задълженията си по ЗООС! Препрати искането ни до прословутата Басейнова Пловдив, която да го изхвърли в Коша и да си трае, защото според самата себе си не би била "компетентна" по темата, не че не е!
Отговорът на РИОСВ Пловдив на поканата ни е в прикачения към този имейл файл, а отговор на Басейновата досега няма и няма да има.
Всичко това двете учереждения отказват да извършат в полза на собственика на ВЕЦ-а, от което ще последва по-нататъшно увреждане на подземното водно тяло, което вече е факт, тъй като и от чешмите в Кадиево вече тече мътна вода.
Информираме също така президента и премиера, че заедно със сдружение "Живот за Брестовица" вече заведохме дело по случая срещу директора на РИОСВ Пловдив, но, ако ни позволят, бихме искали да ги попитаме следното:

Уважаеми,
При положение, че Вий назначихте Лицето Асен Личев, а той пък назначи процесните нови директори на РИОСВ и БД,
Защо според Вас е необходимо представители на гражданското общество да завеждат дела срещу бездействията на ръководените от посочените лица жалки ведомства?
Така ли виждате Вий борбата Ви срещу Корупцията, на която МОСВ много отдавна е Символ, НО при Лицето Личев достигна до нетърпими нива?
И все пак, ако бихте могли да си помислите, че случаят в Брестовица е Дъното, вижте Какво става Тук:

2. Баластриера при село Мирянци:
Отнася се за село Мирянци и баластриерата там, от която се напукват къщите на хората и потъват подземните им води. За да Ви припомним, Ето за какво престъпление става дума:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kariera ... janci.html

Във връзка с това Престъпление Басейнова Пловдив получи от нас сигнал с искане да измерят нивата на водите в кладенците на селото и в гьола на баластриерата,
както и да проверят на каква дълбочина се копае дупката, защото от РИОСВ и Басейновата е разрешено и съгласувано 14 метра дълбочина,
А
инвеститорът неколкократно се хвалеше, че копае на 25 метра, че и повече даже.
И Басейновата зарязаха кръстословиците за малко,
И
отидоха и провериха САМО дали кладенците на населението били законни...

До дупката на баластриерата въобще не припариха, камо ли да измерват нещо, че да не вземат да хванат инвеститора в нарушение!
И като не хванаха населението за каквото и да било,
а пък инвеститорът се наслаждава на Удоволствието да не Го проверяват въобще /безвъзмездно, разбира се/,
...старият нов директор на Басейновата от най-зловещите й времена на тройната коалиция - Никола Кърнолски -
сви знамената на проверяващите и си ги прибра на топло, обратно към кръстословиците.

Що се отнася до РИОСВ Пазарджик, директорът на това учереждение - Костадин Гешев - също неколкократно е отклонявал молби на местното население да провери дълбочината на дупката, тоест значителното изменение на параметрите на ИП... Нешо повече, по сведения на местните хора, при последните им контакти директорът на РИОСВ Пазарджик им е заявявал, че дори и да има значително изменение на параметрите на процесното ИП и дори и да имало нов ОВОС, този нов ОВОС щял бил да докажел, че всичко щяло да бъде наред!!!

Интересно, откъде г-н Гешев би могъл да знае какво ще пише в ДОВОС и би ли могъл той да знае какво ще пише в становището на БДИБР за допустимост спрямо ПУРБ на процесното ИП за разширението на баластриерата? Сигурно си мисли, че г-н Кърнолски никога няма да провери факта, че нивото на подземните води наистина е спаднало и сигурно е прав да се надява, че те, заедно с директора на БДИБР ще киснат на столовете си вечно?

По този случай пак обръщаме внимание на президента и премиера върху следния "малък" Проблем:

Уважаеми,
Лицата, които Вий на практика назначихте да топлят столовете в органите на МОСВ, не само че отказват да изпълняват служебните си задължения и да осъществяват контрол,
Ами в някои случаи директно заблуждават местното население,
А в други случаи осъществяват Тормоз върху хората, за да не се оплакват!

Всичко това те правят безплатно за инвеститорите, разбира се, доколкото борбата срещу Корупцията им е вменена не само от законите, ами и им е внушена от Лицата, които ги назначиха на постовете, тоест от Вас! Освен това, те са за твърде кратко И в това кратко време трябва да докажат какви борци срещу Корупцията биха могли да бъдат, успешни или не толкова!

ИСКАНЕ до президента и премиера:
Уважаеми, въз основа на гореизложеното настояваме в никакъв случай да не се намесвате, камо ли да извършвате проверка Какво точно се случва в това МОСВ!
В най-добрия случай можете да им изпратите този сигнал, който сме го изпратили и до тях, евентуално да извършат проверка на самите себе си, без да прекаляват, разбира се!

Може би не би било зле да се обърнете и към медиите, за да им се похвалите какво точно сте свършили, за да убедите още повече населението какви точно смели борци срещу Корупцията сте и Вие самите!

И да не вземете да уволните Лицето Личев сега, че съвместната Ви борба срещу Корупцията да отиде на кино!

Предварително благодарим за разбирането и съдействието на всички.

Моля, от приемната на президента и на премиера Да Не ни изпращате входящи номера.
От МОСВ, РИОСВ, БД и т.н нищо не щем. С тях ще се срещнем в съда!

Впрочем, в най-скоро време ще Ви изпратим един сигнал и за продължаващото в условията на тежък престъпен рецидив "почистване" на Марица при вливането на Чая, тоест за продължаващата ужасна кражба на речна баластра, маскирана като "почистване" от борците срещу Корупцията.
Главни действащи лица отново ще бъдат директорите на РИОСВ Пловдив и БДИБР, в съучастие с новия областен управител, който е сценарист и режисьор...
Очаквайте с интерес.

Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2021, 18:51 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
14.11.2021

Целеви Доклад на сдружение Балканка до президента и премиера на родината относно узаконяването на почти законите малки ВЕЦ-ове у нас


С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля, администрацията на иначе уважаваните от нас президент и премиер да приемат настоящия целеви доклад!

Преди самия доклад, във връзка с обявление на сайта на МОСВ и на Басейновите, което се открива например на следния линк:
https://earbd.bg/indexdetails.php?menu_ ... em_id=2041

Моля,
от Басейновите дирекции да ни изпратите линкове към платформите, на които да може да вземем участие онлайн, тъй като не сме ваксинирани и няма да се ваксинираме.
Предвид изключително ниското качество на представените документи досежно Междинния Преглед на значимите проблеми при управлението на водите у нас за отделните РБУ,
които съдържат само общи приказки, без да е обозначен нито един сериозен проблем, считаме, че нашето участие в обществените обсъждания на ПУРБ ще Ви е много полезно. По отношение на самия Междинен преглед ще получите писмени становища в определения срок.

На второ място преди доклада,
поздравяваме екипа на МОСВ за поредния техен значим успех, именно достигането на Наказателната процедура за нарушения по опазване на Натура 2000 зоните в съдебна фаза пред Европейския съд.
Странно защо обаче, в съобщението на сайта на самото МОСВ е пропуснат немаловажният Факт, че едно от нарушенията Е изключително ниското качество на Оценките на Степента на Въздействие у нас, за което сме имали удоволствието да уведомяваме Комисията безброй пъти досега, с десетки примери, както много добре знаете.
Безспорно №1 в тия Явни Измами Е ДОСВ за бъдещия в минало време язовир Яденица...
Впрочем, безкрайно ниското качество на докладите се дължи на факта, че инвеститорите плащат за тях и вътре свири само Музиката, за която са си платили.

И сега - към целевия доклад досежно узаконяването на ВЕЦ-овете.

При очаквания от всички нас Успех премина Пилотното дело в Административен Съд Смолян по протеста на Районната Прокуратура Смолян за обявяване на нищожност на разрешението за строеж на ВЕЦ Лесето на територията на областта.
Решението се открива в "справки по дела" стар сайт - дело №68 от 2021 на линк: https://smolyan-adms.justice.bg/

Ето Ви и кратък цитат:
"...Мотивиран от изложеното,Административен съд Г., в настоящия си състав,
Р Е Ш И :
"ОБЯВЯВА НИЩОЖНОСТТА на Разрешение за строеж № 11/20.07.1999 г.,издадено от гл.А. на О. Б.,област С., В ЧАСТТА,с която е разрешено строителство на част от водохващане – масивен яз,рибен проход и основен изпускател, по протест на прокурор от О. П. – С..
ОТХВЪРЛЯ протеста на прокурор от О. П. С. срещу ЧАСТТА от Разрешение за строеж № 11/20.07.1999 г.,с която се разрешава строителство на водовземно съоръжение като част от водохващането, както и в ЧАСТТА,с която се разрешава строителство на пясъкоуловител и тръбопровод.
ОБЯВЯВА НИЩОЖНОСТТА на Разрешение за строеж №13 от 04.10.2017г. за строеж „Р.М. ВЕЦ „Л.“, издадено от Г. А. на О. Б.".
Край на цитата

Тук бихме искали да заострим Вашето внимание върху факта, че е отхвърлен протестът само за части от съоръженията, които Не попадат в публична държавна собственост.
Разбира се, решението ще бъде обжалвано пред ВАС, но, имайки предвид константната практика на ВАС /например при ВЕЦ Баба Цвета/, там шансовете Неузаконимото да се доузакони са нищожни и даже не съществуват.

Специално за министър Комитова уточняваме, че това е първото дело по повод незаконните ВЕЦ-ове, тоест представителите на СПЕЕ я излъгаха
на срещата ни в МРРБ, че те били спечелили вече пет дела.

Освен това ние намираме, че в правовите държави възложителите могат да строят в Чужда Собственост Само Ако имат отстъпено Право на Строеж И
докато Го нямат,
никакви други разрешителни и решения по реда други закони
Не Могат Да Се Издават!

Тук имплицитно са включени и решенията на компетентните органи по реда на глава шеста от ЗООС, по ЗБР, а така също и всички възможни решения на компетентните органи по ЗВ - за издаване на нови или за изменения и/или продължаване на срока на действие на разрешителни за водовземане/ползване и т.н.
Така например, няма Как да се издават или да се удължават законосъобразно разрешителни по закона за водите за Строежи, които са незаконни според всички останали закони.
Последното уточняваме за да не би МС да вземе и да одобри предложените от иначе уважавания от нас министър Личев промени в Наредбата за ползването на повърхностните води...

Ако се стигне дотам, решение на МС или на който и да е министър да противоречи на Съдебната Практика на съдилищата у нас по тълкуването и прилагането на законодателството,

Вие, уважаеми, ще влезете в историята като Лицата, които са породили нечувана правна несигурност.
Разбира се, за всяко Ваше подобно решение ние ще имаме удоволствието да се срещнем в съда, чиито решения сте се опитали да заобиколите и игнорирате.

С други думи, ние понастоящем изпитваме колеблива неувереност досежно възможността проблемът на незаконните ВЕЦ-ове да бъде устойчиво решен с Решение или Наредба на МС, каквито уверения министър Комитова сподели с медиите.
Все пак, молим да ни уведомите навреме, ако сте се насочили в тази посока, за да вземем реципрочни мерки в случай на неизбежна необходимост.

От друга страна, длъжни сме да допуснем също така, че, предвид вече поети от Вас ангажименти, Вие може и да се пробвате да измените законите, което няма да учуди никого, най-малко нас.
В този случай Ви уведомяваме, че ще трябва да промените най-малко ЗУТ, ЗООС, ЗБР, ЗВ и ЗЕ, а също така и член 17 от КРБ. Причината е, че във всеки един от изброените закони за възложители се възприемат Само лицата, които притежават права да инициират и осъществяват инвестиционното предложение или пък най-малко да могат да удостоверят по друг начин /какъвто засега няма/ съгласието на собствениците на имотите, които ще бъдат засегнати от строителството и завиряването на задбаражните блата.

Във всеки случай, не можем да скрием, че очакваме с интерес бъдещото ни сътрудничество по тези и други въпроси с цел повишаване на общия ни административен капацитет.

Накрая уведомяваме замесените лица, че във връзка със сигнала ни до Районна Прокуратура Пловдив относно безкрайната кражба на речна баластра от коритото на Марица, маскирана от областни управители, РИОСВ и БДИБР като "почистване" на речното корито, и по-конкретно за "почистването" при вливането на Чая, след проверка на изнесените от нас факти и обстоятелства,
Районна прокуратура Пловдив е образувала пр.пр. № 13140/2021г. по описа на РП – Пловдив.
Надяваме се и тази прокурорска проверка да приключи също така успешно, както всички останали. А може би и БДИБР би могла да преосмисли положителното си становище за допустимост за тази конкретна кражба на баластра при вливането на Чая, но в никакъв случай не настояваме.

Молим, от приемните на президента, премиера, МРРБ и ДНСК да ни изпратите входящи номера, като отчетете настоящото Експозе като Допълнение към възражението ни срещу изменението на Наредбата за ползване на повърхностните води, предложено от министър Личев, който, за наше учудване, все още не е уволнен...

Малим и Басейновите Дирекции да ни изпратят линкове към общественото обсъждане на ПУРБ онлайн, както и датите на самите обсъждания.


Предварително благодарим за разбирането и съдействието на всички.

Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2021, 18:43 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
17.11.2021

Специален Сигнал на сдружение Балканка до президента на родината относно
продължаващата незаконна Сеч по реките ни, с Възражение до РИОСВ Пловдив и БДИБР срещу безобразни закононарушения, извършени от тях.

С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля, администрацията на иначе уважавания от нас президент да приеме настоящия целеви Сигнал!

Конкретен повод е Инвестиционно Предложение на община Карлово да се "поизчисти" и поизсече малко дървета по река Стряма в района Розино - Дъбене.

Сигнала изпращаме и до МЗХГ, и до ИАГ, доколкото процесното ИП засяга и земи, които са с вид собственост Държавна частна, вид територия Горска, НТП Широколистна и Иглолистна гора, с надеждата и тези учереждения да вземат мерки навреме, преди да бъде изсечено всичко. Такива имоти се откриват например надолу от моста на пътя Слатина-Столетово.

За пореден път информираме Президента за безобразни нарушения на законите при "почистването" на речните корита, което се изразява в брутална сеч на крайбрежната растителност и в кражбата на речна баластра навсякъде из страната! Тези нарушения се извършват масово, със съгласието на Назначените от Него лица в органите на МОСВ!

За описаното благородно ИП се откриват следи в Становище за допустимост на БДИБР относно същото ИП.
https://earbd.bg/files/File/Stanovishta ... 3-01-970(1).pdf


За начало ще посочим, че процесното ИП щяло да се извършва изцяло в защитени зони от Натура 2000 - ЗЗ река Стряма BG0000429 и частично в ЗЗ Седна гора BG0002054.
И двете зони приютяват приоритетни за опазване в рамките на ЕС местообитания, като например 91Е0, а така също и местообитания на приоритетни видове, като например Ручеен рак /Austropotamobius torrentium/.

Освен това вече за хиляден път Ви информираме, че крайбрежната растителност се защитава както от ЗВ, така и от ПУРБ на ИБР, неслучайно.
Причината е, че тази растителност пази бреговете от ерозия, осигурява безценни местообитания на водните и воднозависимите видове, птиците и пр.,
играе важна рола в баланса на подпочвените води, Осигурява Самопречистващите Функции на реките и т.н. и т.н.

След кратък преглед на хартията на Басейновата, ние откриваме следните закононарушения:

1. Според БДИБР Възложител на процесното ИП била Община Карлово.
Според нас и според член 140 от ЗВ обаче, Община Карлово Не Може Да Бъде възложител по смисъла на § 1., точка 20 ог ДР на ЗООС,
тъй като не притежава права да инициира и осъществи процесното ИП.

Причината Е, че според кадастъра Видът на териториите, през които тече реката, е горска или земеделска територия, тоест Не Са Урбанизирани И кметът на общината Не Е компетентен да организира почистването.
Прочетете си член 140, алинеи 4 и 5 от Закона за Водите, за да се убедите, ако не вярвате!

2. Предвидените дейности в рамките на ИП са описани най-горе на стр.2 от становището на БДИБР. Те предвиждат "санитарна" сеч на единични дървета, почистване и изкореняване на храстовидна растителност, машинно с моторни триони, багери, храсторези, булдозери, изкореняване на дървета с багер и т.н. и т.н.
Тези дейности са в противоречие както с чл.140, алинея 3, т.2 и т.3 от ЗВ, а също така нарушават брутално и целия чл.143 от ЗВ, да не говорим за мярката от ПУРБ за забрана за сеч на крайбрежна растителност!

3. Обхватът на процесното ИП Не попада в РЗПРН,
НО, като изсечете дърветата и растителността, ерозията ще се увеличи, реката ще подкопава и бреговете, и мостовете, ще замъква баластрата на най-неподходящите места И ще излезе от коритото си! По този начин ще бъдат унищожени и заливните тераси на реката, които си ги има сега и могат да се заливат при висока вълна и да играят ролята на ретензионни площи, вместо реката да отнесе някое село надолу по течението. Какъвто и проблем да си мислите, че решавате, Няма да Го решите въобще, ами ще създадете по-голям проблем надолу по течението!

За всичко гореописано можете да се убедите от снимките в прикачения файл, които показват реката при засегнатите мостове!
Също така, понеже ръководствата на РИОСВ и Басейновата са доста нови, може да им е полезно да понаучат нещо за опазването на крайбрежната растителност и като цяло за наводненията от следното интервю по БНР:
https://bnr.bg/post/101000076/inj-kuman ... hat-rabota


Въз основа на гореизложеното, настояваме всички процедури на РИОСВ и Басейновата за процесното "почистване" да се прекратят моментално!

На последно място Ви уведомяваме, че Басейновата ще трябва да издаде Разрешително за ползване на ПВО за процесното ИП. Казваме това, защото не сме сигурни дали го знаят, след като не знаят и Кой е компетентния орган да осъществи "почистването" в случая. Ако не се прекратят процедурите И ако Басейновата издаде разрешителното, ще имаме удоволствието Пак Да Се Срещнем в Съда.
В този ред на мисли, препоръчваме на Басейновата да се справи с едно решение на АССГ, с което осъдихме БДДР за подобно "почистване" на река Янтра при Търново. Приятно четене на решението:
https://sofia-adms-g.justice.bg/bg/1693


Накрая се обръшаме отново към президента:
Уважаеми,
Вие назначихте настоящия министър на ОСВ - Асен Личев, а Той изпоуволни почти всички стари директори на РИОСВ и на Басейновите, и назначи нови.
Нивото им на компетентност на новите е толкова високо,
Че
Те дори не знаят кой е компетентен и има права да осъществява Инвестиционните Предложения, които те съгласуват и одобряват!

МОСВ винаги е било Символ на Корупцията, но при г-н Личев направо разора дъното на Марианската падина!
Всичко това те вършат, минирайки посланията Ви, че сте щели да се борите с Корупцията, на които никой вече не вярва!
Вземете мерки и уволнете министъра!

Молим, от приемните на президента и премиера, а така също и от МЗХГ, ИАГ, РИОСВ Пловдив и БДИБР да ни изпратите входящи номера на това Възражение!

Също така молим, БДИБР и РИОСВ Пловдив да ни информират на всеки етап от процедурата по реда на глава шеста от ЗООС за техните действия и бездействия, особено ако БДИБР реши да си оправи явните фактически грешки и закононарушенията в злощастното си становище!
Впрочем, и да не го направите, ние ще набараме разрешителното на БДИБР навреме и ще ги осъдим с най-голямо удоволствие!

Предварително благодарим за разбирането и съдействието!

Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2022, 18:53 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
06.02.2022

Поздравителен адрес от сдружение Балканка до БДИБР и малко по промените в ЗВ и по междинния преглед на значимите проблеми във връзка с новите ПУРБ и ПУРН


С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Изказваме поздравления за БДИБР във връзка с назначаването на новия им директор и му пожелаваме успех!

Няма да скрием, че сме получили много добри отзиви и сме изпълнени с надежда, че най-после нещо в тая Басейнова ще се промени, като тук ще изброим най-значимите и актуални в момента проблеми.

Преди това Ви уведомяваме, че измененията на Закона за водите, одобрени от КОСВ, представляват губо нарушение както на Рамковата Директива за Водите, така и на Директивата за наводненията на ЕС. Още повече че удължаването на срока на действие на изтеклите ПУРБ и ПУРН се прави безсрочно, тоест може и никога да не видим такива нови планове.

Разбира се, да си стоим без действащи ПУРБ и ПУРН е още по-голямо нарушение, поради което сме поели ангажимент да не информираме ЕК за измененията на ЗВ. Обаче, този ангажимент сме поели Само при условие, че от Ваша страна се спазва ангажимент за борба с Корупцията, както сте обявили. Ето защо накрая на това изложение ще изложим някои допълнителни съображения по тематиката.

Също така Ви уведомяваме отново, че Вашият Междинен преглед на значимите проблеми в управлението на водите за новите ПУРБ не струва и пет пари, за което сме Ви изпратили отлично мотивирано и обективирано становище. Подчертаваме този факт специално за новия директор на БДИБР в светлината на проблемите, изложени по-долу.

Ето защо отново молим на сайтовете на Басейновите да бъдат качени всички получени становища по Междинния преглед, защото се надяваме някои други организации, като НС ЕАД, НЕК ЕАД и пр. да засегнат проблеми, в които ние не сме се задълбочавали, а би трябвало.

Също така молим новото ръководство на МОСВ да разпореди на всичките си РИОСВ и БД да започнат да качват на сайтовете си документите, които досега крият от обществеността. Например - писма до възложителите от РИОСВ или Разрешителни за ползване на повърхностен воден обект от БД за "чистенето" на речните корита и пр., които са с характер на индивидуални административни актове по легалната дефиниция на АПК, поради правните последици, които се пораждат от подобни хартии.
Засега например, нито една РИОСВ не качва писмата си до инвеститорите, с които им одобрява и разрешава значителни изменения на параметрите на ИП, а БДИБР например, не качва на сайта си разрешителните за кражба на наносни отложения от коритата на реките - например за "чистенето" на Марица при вливането на Чая.

И сега, към проблемите в БДИБР.
Няма да скрием, че посрещнахме с известен ентусиазъм следното волеизявление на новия директор пред БНР:
https://bnr.bg/plovdiv/post/101596436/b ... otrV5RiA6Y

Разбира се, ние, заедно с рибарчетата от Пловдив, които сме подавали десетки сигнали за "чистенето" на Марица, посрещаме с колеблива неувереност изявлението, че се бил осъществявал "стриктен контрол" от страна на БДИБР. Така например, при директор Чопкова БДИБР ни отказа да дойде на проверка докато бяхме при багерите, копаещи на не повече от пет километра от бюрата в БДИБР...
Надяваме се новият директор да добие представа за какъв "стриктен контрол" става дума от следните видеоматериали:
https://gospodari.com/tag/%D0%BF%D0%BE% ... %BA%D0%B8/

https://bnt.bg/news/zashto-11-mosta-oko ... ykDfHOygFM

https://bnt.bg/news/firmi-kopayat-bezpl ... 0news.html

Според нас, ако Басейновата извършваше стриктен контрол, показаните кражби нямаше да се случват, нали така?

Във връзка с горното, като пожелаваме успех на новия директор на БДИБР, се надяваме да заострим вниманието му върху следните нашумели проблеми в ИБРБУ, за които сме изпращали средно по два-три доклада или възражения до БДИБР, само за да бъдат изхвърлени в коша на БДИБР за разумните възражения и сигнали:

1. Издадено е разрешително за ползване на ПВО за "чистенето" на Марица при Чая. Разрешителното не е качено на сайта на БДИБР! Същото е хипер незаконно, защото Марица там е замязала на море заради дългогодишната дейност на една стационарна драга, която е показана и в предаването на БНТ по-горе. Няма никаква нужда Марица да се "чисти" още на същото място и за никакво "чистене" не става дума, а за най-обикновена кражба на речна баластра. В историята е замесена и РИОСВ Пловдив, като на сайта й не се открива потенциално писмо до възложителя, което да е дало основание на БДИБР за разрешителното за ползване на ПВО, което също не се открива никъде.

2. В процедура по издаване на хипер незаконно разрешително за ползване на ПВО е и едно "почистване" на Стряма надолу от Розино. За това ИП има положително становище на БДИБР, което не учудва никого, най-малко нас. Целта е да се захлеби малко от отсечената дървесина, а също така и да се поизкопаят и откраднат малко наносни отложения. В историята пак е замесена и РИОСВ Пловдив.

3. По случая с напуканите къщи в село Мирянци. Тук БДИБР прояви нечувана наглост, като по наш сигнал отиде и провери само кладенците на местните хора, в които водата е потънала, НО не провери нищичко от параметрите на баластриерата - нито нивото на водата в гьола, нито дълбочината на самия гьол, която е много по-голяма от първоначално оценената в процедурите по ЗООС и за която самата Басейнова е издавала становище за допустимост спрямо ПУРБ. Обръщаме специално внимение на този случай, за да не слушаме нови волеизявления, че и там всичко било наред!

4. По случая с ВЕЦ Кадиево и отровените питейни кладенци на Брестовица. От волеизявлението на новия директор става ясно, че той не знае за наличието на Доклад на БАН и МГУ, както и на отделен доклад от учени на ИИКАВ-БАН, които доказват, че причината за замърсяването на питейните води Е ВЕЦ Кадиево! Никой в БДИБР не е компетентен да оценява тези доклади на БАН и да ги отхвърля, още повече пък в национален ефир. При следващи волеизявления на който и да е от БДИБР молим, да се има предвид и че доста хора ги слушат и не вярват на ушите си, включително и запознатите със случая, както и жертвите в Брестовица!
Информираме директора също така, че БДИБР ни отказа да извърши проверка на ВЕЦ-а и да установи официално нарушението на параметрите на ИП, тъй като блатото е с около два километра по-дълго и достига точно до кладенците. Същото ни беше отказано и от РИОСВ Пловдив, за което тия дни ще се срещнем с тях в АССГ.

ВАЖНО:
В последните два случая Басейновата е получавала от нас поне по два доклада и си затвари очите. Не само че ги затвори, ами наказа местните от Мирянци за това, че са се оплаквали.
Специално за ВЕЦ Кадиево и баластриерата в Мирянци, очакваме БДИБР да извърши проверките и, като установи нарушенията, заедно с двата доклада на БАН за Кадиево, да информира министъра на ОСВ, с покана той да изпълни задълженията си по чл.199 и 199а от ЗВ, тоест да прекрати разрешителните и да спре дейностите, довели до увреждане на състоянието на повърхностните и подземните водни тела, здравето и имуществото на населението!

Не на последно място, информираме новия директор на БДИБР, че на територията на ИБРБУ в момента има най-малко два ВЕЦ-а - Лесето и Буйновска, които от седем месеца работят без разрешителни за водовземане!
Старите разрешителни са изтекли, а нови не могат да се издадат, поради нарушения на изисквания от Наредбата за позване на ПВО - именно поради липса на документи за учредено възмездно право на строеж в принадлежащите земи на реките! Следователно е невъзможно и да се плаща за използваната вода, поради липсата на правно основание за това.

Ето защо най-сммирено приканваме новия директор да вземе да прекрати водовземането и да спре дейността на тия два ВЕЦ-а, която се извършва без разрешителни по ЗВ. Това трябва да стане с предварително изпълнение на актовете, за да се спре моментално тежкото нарушение на ЗВ. Освен това се надяваме да си изпълни задълженията, вменени Му от чл.79 от Закона за водите, като Му обръщаме изрично внимание, че срещу предишния директор на БДИБР в момента се води досъдебно производство от прокуратурата в Пловдив по чл.282 от НК за неизпълнение на служебни задължения в полза на трети лица - точно заради бездействията му в частна полза за инвеститорите на тези два ВЕЦ-а.

По всеки един от описаните тук случаи в МОСВ и БДИБР са получавали поне по два специални сигнала от нас. Следователно е най-добре новите ръководства да се запознаят с тези сигнали, а не да слушат служителите на тези ведомства как всичко било наред, още по-малко да се изявяват пред медиите, без да са добре подготвени.
В противен случай ние съзираме известен риск с нашите необятни комуникационни способности и медиен потенциал, да влезем в твърде неравностойно съревнование с органите на МОСВ. Дано да не се стига дотам, но ако не ни вярвате, моля, питайте предходните ръководства на МОСВ за какво става дума и моля, модулирайте доколкото е възможно потенциални изяви на тема води, особено по най-болезнените за обществото теми, освен ако не носите добри новини. Когато новините са добри, моля, информирайте ни навреме, за да можем да Ви похвалим със средствата на гореспоменатия медиен потенциал! Вече имаше такива случаи, както, вярваме, сте забелязали, но не на тема води.

Накрая на този поздравителен адрес ще се върнем в началото. Нистина ние сме поели ангажимент да не пускаме жалба до ЕК във връзка с измененията на ЗВ, с които се нарушават брутално РДВ и Директивата за наводненията. Процесът обаче се надяваме да е двустранен, поради което Ви информираме, че ангажиментът ни е валиден Само ако ни дадете достатаъчно основания да вярваме, че по поставените тук проблеми има някакво движение в посока спазване на законодателството. В мига, в който се убедим в обратното - че проблемите пак се прикриват, всякакви поети от нас ангажименти отпадат!

Накрая отново пожелаваме успех на новите ръководства на МОСВ и БДИБР и молим от тези ведомства да ни изпратят входящи номера!

И ни стискайте палци утре да Ви осъдим във ВАС за незаконно решение на иначе уважаваната от нас г-жа Михаела Доцова с характер на отказ МОСВ да ни разглежда една жалба срещу едно непубликувано и до момента писмо на РИОСВ Монтана до инвеститора на ВЕЦ Огоста 9. Осъдихме Ви в АС Монтана и моля, не се тревожете за утре - не се очаква да има никакви проблеми и във ВАС.

Предварително благодарим за разбирането и съдействието на всички.

С непресъхващо уважение,
Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 03 Мар 2022, 18:49 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
03.03.2022

Възражение на сдружение Балканка досежно повишаване на цената на питейната вода в Ботевград - до МОСВ, РИОСВ София, БДДР и община Ботевград


С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля, администрациите на МОСВ, РИОСВ София, БДДР и община Ботевград да приемат настоящото Възражение!

И така, уважаеми,
от името на сдружение Балканка Ви уведомявам, че възразяваме най-категорично срещу Инвестиционно Предложение /ИП/:

"Изграждане на нова водовземна система от шест броя тръбни кладенци за водовземане на подземни води в границите на водоснабдителни груби "Краище 3" и "Краище 1" в поземлени имоти, находящи се в землището на село Скравена, община Ботевград"

Същото намираме за незаконосъобразно, нецелесъобразно и противоречащо на обществения интерес, по-специално на населението на община Ботевград за достъп до чиста и евтина питейна вода, както и в тежко противоречие с материално правните разпоредби!

Възражението изпращаме и на кмета на община Ботевград, с надеждата поне този път общинските власти да се посъбудят, защото в противен случай не е далеч времето, в което жителите на общината ще започнат да плащат много по-скъпа вода.

За процесното ИП ние научихме от становище за допустимост на световно известната Басейнова Плевен и още по-известния Й директор, което е прикачено.

Става дума за изграждане на нови кладенци, които никак няма да са безплатни, за които на стр.2 от становището е казано следното:
"Чрез изграждането им общината има намерение да възстанови питейно-битовото водоснабдяване на града с подземни води."

Всъщност, никъде в становището не е казано Защо изобщо трябва да се "възстановява" водоснабдяването, от Кого и заради Кого е нарушено то, нито се изяснява кой точно е възложителят, НО ако това наистина е общината, както се намеква в горния цитат, а не някое ВиК дружество или холдинг, това означава, че общината за пореден път предава интересите на собствените си жители за сметка на едни други интереси на някои иначе "благодетели" на някои хора от същата община. Ето предисторията:

През юни 2014г. е пуснат в експлоатация чисто нов малък ВЕЦ на питейния язовир Бебреш за Ботевград. Този ВЕЦ не е построен при СОЦ-а, защото е било ясно като бял ден, че водата няма да стига и за него, и за останалите нужди в Ботевградско - питейни и за напояване.

През 2016г. при новия директор на Басейнова Плевен - Петър Димитров, язовирът е източен до дупка и Ботевград остава без питейна вода.
https://btvnovinite.bg/videos/news/obsh ... SkjNwD4QG8

Това става под благосклонния взор на Басейновата и директора й, която не осъществява абсолютно никакъв контрол върху водовземането от ВЕЦ-а въобще.

Нещо повече, но и много по-лошо - пред 2017г. иначе уважаваният от нас директор Димитров изменя параметите на водовземането за ВЕЦ-а, като разрешава от язовира да се черпи чиста питейна вода за ВЕЦ-а до ниво на водата, което е с 2.5 метра по-ниско, отколкото е по първоначалното разрешително и така повече от половината питейна вода от язовира отива за ВЕЦ-а, а не за Ботевград.

Възразявахме пред Него да не разрешава повече вода за ВЕЦ-а, за да не остане Ботевград без вода, и Той ни изхвърли възражението в Коша.
И
в края на 2019 година язовирът отново е празен, понеже Той пак не осъществява никакъв контрол, а пък Ботевград пак седи без вода:
https://segabg.com/node/115046

Този път водата не е открадната от ВЕЦ-а, обаче всички в Ботевград и в Басейновата знаят къде отиде тя и мъъълчат като комунисти на разпит...

От всичко това излиза, че директор Димитров е по-загрижен за интересите на собственика на мижавия ВЕЦ-а /по една случайност бащата на Валентин Златев/, пък хората в Ботевград нека да си седят без вода.

Всъщност, съгласно глава Втора, чл.11, алинея 3 от ТАРИФА за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване, цената, която благодетелят на Ботевград плаща за водата на ВЕЦ-а от язовир Бебреш Е равна на:
0.0018 лева на кубик, умножена по нетния пад и разделена на 450.
Нетният пад е много по-малко от 100 метра и това означава, че благодетелят на Ботевград плаща за водата на ВЕЦ-а си не повече от:
0.0004 лева, тоест 0.04 стотинки на кубик, бе уважаеми съучастници в благородното дело!
Четири Стотни от стотинката на кубик за ВЕЦ-а, докато населението на Ботевград вероятно досега плаща поне 2.50 лева за абсолютно същата чиста питейна вода...!
Ето Ви линк към тарифата, за да се убедите:
https://www.bsbd.org/NU/Ttaksi_vodovz_polzv_zamyrs.pdf

И това съвсем не е всичко!
Поради разрешението на Лицето Димитров ВЕЦ-ът да точи повече от половината вода от язовира, сега община Ботевград ще харчи нови и нови пари за изграждане на нови и нови кладенци за питейна вода на Ботевград, вместо да се прекрати водовземането на ВЕЦ-а!
При наличен, евтин питеен водоизочник за общината, от който водата се взима гравитачно, прехвърлянето на нуждите от питейна вода на общината върху подземни питейни водоизточници, от които водата ще е много по-скъпа заради цената за изграждането и тока за помпането, безспорно е налице грубо нарушение на обществения интерес.
То е и незаконно, в грубо противоречие с чл.50, алинея 4 от закона за водите, тъй като при наличен питеен водоизточник - язовир Бебреш, който е напълно достатъчен за нуждите на общината, Само Заради ВЕЦ-а сега общината ще харчи луди пари, за да си осигурява много по-скъпа вода!

Прочее, никой да не се учудва, когато общината си направи кладенците за населението, А Петър Димитров разреши на ВЕЦ-а да точи всичката вода от язовира до дупка! Сигурни сме, че и тогава общинският съвет на Ботевград Пак Няма Да Възрази!

Защото най-срамното в цялата работа е, че навремето общински съвет Ботевград отказа да възразява пред Басейновата срещу увеличението на водата за ВЕЦ-а, което е абсолютен Срам!
Затова ще повторим - направите ли кладенците, цялата питейна вода за общината ще се взима от тях, а язовирът ще бъде подарен на "благодетелите" на общинската власт и на директора на Басейновата!

ИСКАНЕ:
1. До министъра на ОСВ - настояваме директорът на БДДР да бъде уволнен моментално! Не го ли направите, това ще ясен сигнал, че има протекция от Ваша страна върху самия него и върху нещата, които Той е сътворил през годините, и които Вие явно очаквате от Него и в бъдеще - царят на безплатните усуги за инвеститорите...
Тепърва ще разберете за тях, въпреки че дори само случаят с Бебреш е предостатъчен! По същия начин същото Лице щеше да остави и община Антоново без вода, като съгласува един хипер незаконен ВЕЦ на язовир Ястребино и, ако това не Ви стига, ще Ви запознаваме с другите Му геройства и с жертвите Му до дупка - Трън, Мартиново /Чипровско/, убийството на река Вит при Боаза, задръстването с бентонит на водоснабдителна система Крушовица за собствения Му град Плевен, фалшифицирането протокола от приемателната комисия за Турски поток относно метода за пресичането на река Вит, увеличаването на водата от язовир Дяково за ВЕЦ Яхиново за сметка на община Дупница и т.н. и т.н! Ако продължите да Го държите, значи сте съучастници - включително и по настоящия случай, а Той може много, много повече!
Те Ви например да видите Кой е подписал за ВЕЦ Яхиново и язовир Дяково точка 3., при положение, че и този питеен язовир пресъхна преди две - три години:
https://www.moew.government.bg/static/m ... %D0%BE.pdf

2. До община Ботевград - уважаеми, ние не сме сигурни дали Вие сте изследвали водата в бъдещите си нови кладенци за съответствие със стандартите за качество на питейна вода. Дори и сега тя да отговаря, това не значи, че е невъзможно да настъпи замърсяване, тъй като река Бебреш при Скравена не е най-чистата на света, водите на реката са хидравлично свързани с подземните води, а в страната има десетки случаи на замърсени кладенци за питейна вода, причинени от замърсените реки в близост до кладенците поради целенасочени и нарочни бездействия на всички Басейнови срещу замърсяванията.
Още повече че Вие имате най-лошия късмет на света да попадате на територията на Басейнова Плевен, а те допуснаха задръстване с бентонит на една от водоснабдителните системи на собствения си град - Крушовица, без въобще да им мигне окото! Те няма да Ви опазят от замърсяване нито река Бебреш, нито новите кладенци, а в това време ще са подарили целия язовир за ВЕЦ-а на Вашия "благодетел"!
Прочее, когато цената на водата за Ботевград стане двойна, ние ще имаме грижата да уведомим хората Кой е виновен!

3. До директора на РИОСВ София - молим да прекратите моментално процедурата за процесното ИП и да предприемете мерки за връщане на водовземането за ВЕЦ Бебреш към първоначалните му параметри, увеличени през 2017г. от П.Димитров незаконно!

4. До БДДР, при нов директор, разбира се - молим и БДДР да предприемат мерки за връщане на водовземането за ВЕЦ Бебреш към първоначалните му параметри, увеличени през 2017г. от П.Димитров незаконно! Ако Ботевград изпадне отново в криза и при първоначалните параметри на ВЕЦ-а, веднага да се предприемат стъпки за отнемане на разрешителното за водовземане, пък нека тогава ВЕЦ-а да си направи кладенци, вместо да използва чиста питейна вода напълно безплатно!


Накрая молим от МОСВ, РИОСВ София и община Ботевград да ни изпратите входящ номер! От БДДР нищо не щем, докато директорът не е уволнен.

С непресъхващо уважение,
Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2022, 16:27 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
17.04.2022
Сигнал от сдружение Балканка до РИОСВ София и до БДДР за замърсяване на Владайска река

С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните, контрола, охраната и опазването на Защитените Територии и защитените Натура 2000 зони най-вече от местното население и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Ви уведомяваме, че от доста време от една база на някаква сметоизвозваща фирма в Княжево изтичат някаки гадории, текат по улицата и отиват право във Владайска река.
Това явление несъмнено спомага за подобряване на качеството на околната среда в зоните от град София, през които протича Владайска.

Мястото е с координати - 42.662130, 23.247398 в кв. Княжево, Ул. Арбанаси на пресечната с ул. Войводина могила.

За описаното благоприятно явление можете да се убедите от следния видеоклип:
https://www.youtube.com/watch?v=FY5FGoqYjFc

Всъщност, пясъкът по улиците, който се вижда на видеото, се дължи на благородното усилие на инвеститора да прикрие едно безобразно изтичане на масла от преди няколко дена. Иначе показаният сега теч си е нормален и постоянен.

Молим и настояваме в никакъв случай РИОСВ София да не извършва проверка, освен ако не намери малко свободно време в иначе натовареното си ежедневие.
С още по-голяма сила това важи за БДДР, защото, така или иначе според самите тях ние нямаме никакъв правен интерес да им пускаме сигнали, за да могат да се отдадат на кръстословиците и кройките с цялото внимание, които тези отговорни дейности заслужават...
Ето защо, от БДДР нищо не щем!

Предварително благодарим за разбирането и съдействието.

С непресъхващо уважение,
Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2022, 08:56 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 534
04.06.2022

С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните, контрола, охраната и опазването на Защитените Територии и защитените Натура 2000 зони най-вече от местното население и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Във връзка с някои оплаквания за нищожните приходи от концесионни такси у нас, обективирани във волеизявления на висши държавни ръководители от последните месеци,
имаме удоволствието да уведомим министър председателя и вицепремиера по финансите, че са абсолютно прави да се оплакват.

Причините за тези нищожни приходи се крият в следното:

1. Нищожни концесионни такси и нулев контрол върху добива на подземни богатства. Тук няма да се разпростираме подробно, защото всички знаят за какво става дума. Само ще уточним, че при добива на метални полезни изкопаеми никой не следи какви точно метали се извличат и изнасят от страната, освен записаните в договора - най-често злато и сребро или мед, цинк и олово. Никой не проверява и добитите и изнесени количества, а останалите метали никой не ги следи.
По този повод ние безусловно подкрепяме увеличението на концесионните такси, предложено от министър Асен Василев.

2. Вторият ключов проблем, с който държим да запознаем министър председателя и министъра на финансите се крие в бруталната кражба на строителни материали у нас, маскирана като "почистване" на речните корита. За тази кражба не само че никой не плаща такси на държавата, ами много често се случва обратното - държавата да плаща на извършителите на кражбите за "почистването".

През годините назад и понастоящем "почистването" на речните корита се превърна в Златна Кокошка за един куп държавни органи - областни и кметове, МОСВ, РИОСВ и Басейновите дирекции. Отнемането на речните седименти - чакъл и пясък - става след междуведмствени комисии, назначени от областните или от кметовете, които установяват местата за чистене, предварително избрани от фирмите, свързани с областните и с кметовете. Впоследствие "чистенето" се съгласува от органите на МОСВ - Басейнови и РИОСВ.
Кражбите са достигнали до такива чутовни размери, че реките потъват, оттам потъват и подпочвените води, а екологичните щети са брутални, но на тях няма да се спираме тук.
Освен всичко друго, вследствие на потъването на речните дъна, елементите от критичната инфраструктура - мостове, подпорни стени, тръбопроводи, пресичащи реките, и пр. на много места са подкопани и са в предаварийно състояние, а при наводненията доста често реките отнасят съоръженията. За да добиете по-ясна представа, можете да изгледате следния репортаж на БНТ, който показва стърчащите с по два-три метра основи по мостовете на Марица и това е само един от многото примери, а на Струма например, е още по-зле и там мостовете падат като зрели круши:
https://bnt.bg/news/zashto-11-mosta-oko ... 4news.html

Надяваме се, че осъзнавате - при първото земетресение половината мостове по Марица ще паднат заради отслабените основи и тогава ще трябва да плащаме невъобразима цена.
Всъщност, ние и сега плащаме - например усилването на моста при Мирово, показано в репортажа на БНТ.

И така - крайният резултат от "почистването" на речните корита се изразява в кражбата на подземни богатства - строителни материали, за която държавата плаща на извършителите, вместо да взима такси, а впоследствие плаща и за възстановяването или укрепването на увредената инфраструктура. Парите от откраднатите строителни материали също изчезват неизвестно къде.
И над цялата тази дейност осъществяват "контрол" органите на МОСВ!

Ето защо тази дейности се превърнаха в Символ на Корупцията при всички управляващи досега, а пък за Корупцията в органите на МОСВ да не говорим въобще.

И ние имахме някакви бледи, явно необосновани надежи, че при новото управление нещата ще се променят, че нали уж щяхме да борим Корупцията, но не би.
Напротив - сега нещата станаха още по-зле! Така например, в момента половината реки в Дунавския басейн предстои да бъдат "почистени", тоест изтрити от лицето на земята, съдейки по едни становища за допустимост от последния месец на прословутия директор на Басейнова Плевен, нашумял в медиите с едни джипове на Аркад, с кражбата на баластра от река Вит за магистрала Хемус и пр., но с този случай на ново "почистване" ще Ви запознаваме в следващ доклад.

Тук ще Ви запознаем само с един пресен пример - поведението на органите на МОСВ при едно чистене на Арда над ВЕЦ Ухловица, което продължава поне от 2018г. насам. В прикачения файл молим премиерът и вицепремиерът да се запознаят с описанието на случая в жалбата ни до ВАС срещу Решението на иначе уважавания от нас министър на ОСВ с характер на отказ да отмени незаконното решение на РИОСВ Смолян по случая.

За да видите за какъв Цирк става дума, ще подчертаем само най-важното:

На 02.03.2022г. иначе уважаваният от нас директор на РИОСВ Смолян пише писмо до инвеститора, че за такава кражба на речна баластра, маскирана като "чистене" както винаги, съществува вероятност за отрицателно въздействие върху предмета и целите на Защитена Зона от Натурата и преценява, че трябва да се проведе процедура по Оценка на Съвместимост. Преценката не е отменена и си е в сила и в момента, тоест Оценка на Съвместимост трябва да се направи.

ОСЕМ дена по-късно и след един-два телефона, същият иначе уважаван директор на РИОСВ брише предходното си Писмо и пише ново Решение, че сега пък нямало да има отрицателно въздействие вече, както и нужда от Оценка на съвместимост, и съгласува кражбата на баластра...

И така излиза, че за една и съща кражба на речна баластра имаме две решения на РИОСВ Смолян, като и двете решения са в сила в момента -
Да се направи Оценка на Съвместимост
И
Да не се направи Оценка на Съвместимост...
По този начин Безумията в органите на М-вото достигнаха нечувани висоти!

И като обжалвхме решението на РИОСВ пред министъра, той ни отхвърли жалбата, заради което ще имаме удоволствието да Го осъдим в съда!

Правният извод, който се налага, Е, че на тема Корупция в органите на МОСВ абсолютно нищо не се е променило, въпреки големите обещания и очаквания! Напротив - налице са ясни сигнали, че нещата отиват на още по-зле.

В заключение се налага да обърнем внимание на Директорите на РИОСВ Смолян, на Басейнова Пловдив и на самия министър на ОСВ върху следното:

Уважаеми,
Вие няма да откраднете още баластра , пардон - да "почистите" коритото на река Арда над ВЕЦ Ухловица още веднъж, докато сте на власт! Това, което Ви предстои, е следното:

1. Обжалвали сме решенията Ви пред ВАС. ВАС ще ни иска първо да платим такса, после жалбата да се подпише от адвокат и после ще трябва да я изпрати на компетентния в случая АС Смолян. Срок на процедурата за този етап - около шест месеца.

2. АС Смолян ще се произнесе за около една година също така.

3. Ако случайно загубим делото в АС Смолян - ще обжалваме пред ВАС за още поне една година.

4. Ако случайно загубим делото във ВАС, едва тогава Решението на РИОСВ Смолян ще влезе в сила и едва тогава директорът на БДИБР ще може да издаде разрешително за ползване на повърхностен воден обект, понеже участъкът е в Натура.

5. Това процесно решение на директора на БДИБР ще обжалваме по надлежния ред на две съдебни инстанции за още около две години...

Ето защо сега ние се питаме, дали Вие, уважаеми, не бихте могли да обмислите едно евентуално Ваше оттегляне на решенията и отказване от "почистването" на Арда? Все пак, след около пет години дори и Вие не бихте могли да си вярвате, че ще сте все още на власт в М-вото за да ползвате неследващите се облаги от почистването, нали така? Както сте я подкарали, гарантираме Ви, че ще се сбогуваме с Вас доста по-рано!

Прочее, пригответе се за един скромен протест пред М-вото тия дни, при още по-"скромен" медиен интерес, за какъвто вярваме, Вие знаете, че на нас може да се разчита, защото на тая нагла корупционна схема трябва да се сложи край веднъж и завинаги!

Накрая подчертаваме специално за директора на БДИБР следното:

Уважаеми г-н Велев,
както сами разбирате, влязло в сила решение на "компетентия" по реда на Глава Шеста от ЗООС орган за чистенето на Арда над ВЕЦ Уловица в момента няма! Подчертаваме Ви това обстоятелство, за да не вземете да издадете разрешителното за ползване на ПВО, че вече нищо няма да ни учуди!

Моля, от приемната на премиера, от МФ, от МОСВ и от БДИБР да ни изпратят входящ номер!

Предварително благодарим за разбирането и съдействието на всички.

С непресъхващо уважение,
Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 368 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 33, 34, 35, 36, 37

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
cron
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
The content of this site is licensed under Creative Commons BY-NC-SA 3.0 License
Copyright (cc) Риболовен клуб "БАЛКАНКА" - Криейтив Комънс BY-NC-SA 3.0