Kлуб Балканка

Форум
Дата и час: 28 Мар 2024, 11:18

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 223 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 13 Май 2012, 08:25 
Аватар
Offline

Регистриран на: 11 Мар 2014, 12:41
Мнения: 18
Местоположение: София
Моля всеки, който реши да се включи в темата – да се запознае с правилата по-долу:

СЪОБЩЕНИЕ – ПРАВИЛА ЗА СНИМКИ И РЕПОРТАЖИ

По повод разразилата се клубна „дискусия” относно пускане на репортажи от пъстървови излети в подфорум „Клуб Балканка”, Общото Събрание на клуба взе следното решение:

Всеки риболовец е добре дошъл да пуска свои репортажи в подфорума, без значение дали е член на клуба или не.
Може да го прави или в отделна тема, или в темата Магически Репортажи. Репортажът трябва да отговаря на следните правила:

1. Когато на снимките има риби – трябва да са само пъстървови.
2. Снимките на риби трябва да демонстрират всички правила за опазването им – описани в етичния кодекс на клуба, както и в статията „Хвани и Пусни – за Балканските Пъстърви”.
3. Рибите, които са снимани, задължително са освободени след това. Това го оставяме на съвестта на риболовеца. Ще е прекрасно, ако има и снимки от освобождаването на рибата – плуваща във водата. Последното не е задължително, тъй като такива снимки са много трудни.
4. Снимки от природните красоти задължително присъстват в репортажа.
5. Снимка на майстора на риболова може да присъства, но само отделно – без риби на нея. Целта е да се съхрани красотата на рибите, без нещо да я загрозява. Изключения от това правило се допускат Само за Ким Бейсингър – на млади години, и за Анджелина Джоли. За никой друг!
6. Не трябва да се пускат снимки на риби, които са нагълтали стръв или малка нимфа дълбоко, или пък са се ушили и на трите куки на изкуствена примамка. Още по-лошо, ако има забити външно тройки на воблер.
7. Снимки на риби със следи от нараняване не се допускат.
8. В репортажа няма проблем, дори е желателно - да е описано, че има и други хванати риби, но снимките не са както трябва.


Цел на всички изисквания е да се демонстрира Магията на пъстървовия риболов, както и правилата за опазване на рибите – за да са полезни за по-неопитните. По този начин и всеки майстор ще се старае повече по тези въпроси – и това е най-важната цел !!!

Съзнаваме, че на всеки се случва рибата да нагълта или да се „ушие”. В този случай тя се пуска по правилата за пускане – и ако е снимана – снимката просто не се качва в репортажа.

Нямаме нищо против репортажи, които не отговарят на описаните изисквания, но те ще бъдат премествани.

Желаем успех, на който реши да се включи.
РИБОЛОВЕН КЛУБ БАЛКАНКА

Забележка:
Hие трябва да „побием знамето” по тоя въпрос. Ето защо следващият репортаж /на Мариян – starlight/ може да се счита за демонстрация на описаните по-горе правила. Всеки репортаж на Павката – също.
Най-добрият репортаж в рамките на сезона – до края на септември 2012, направен от колега, който не е член на клуба, ще бъде определен с гласуване от членовете на клуба. Той ще получи награда от мен – три воблера по избор - от доста добра колекция. Като имам време – ще пусна снимки на воблерите.

_________________
Риболовен клуб Балканка - / http://www.balkanka.bg /


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Май 2012, 09:50 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 18:00
Мнения: 165
Местоположение: София
Здравейте колеги :wink:

Всичко започна така.. миналата година 2011, края на месец юли, реших да се разходя по
една река около София с опознавателна цел. Походих, похвърлях и взех, че случайно хванах
една амариканска пъстърва, 25 см. След всичките скокове и разкарване, адреналина ми скочи до небесата. Това беше първата ми пъстърва на блесна от река...

Точно тогава нещо ми стана и в главата ми започнаха да плуват яко пъстръвки. Не след дълго се запознах с Бат Стан и клуб Балканка, които много скоро щяха да зарибяват с балканска пъстърва. Реших, че това е момента и аз да помогна рибките да станат повече :)

И така се озовах на първото ми зарибяване с клуб Балканка (ЕСЕН 2011). Няма да забравя никога как Бат Димо ме покани да стана член на клуба и как всички ми гласуваха доверието си. Могат да са сигурни, че никога няма да ги предам.

От скоро пъстърваджия, изцяло на спининг, проблема ми беше, че незнех много реки и места, където да търся рибките. Много хора ми дадоха съвети и напътствия, за което съм им много благодарен. След много капота, упоритост и вече четири зарибявания, взех да си мисля, че или аз съм калпав или не ги намирам рибите, до СЕГА...

ДЕНЯТ, в който Бат Димо ме покани да отидем с него на риболов на една от тайните му реки, за да ми покаже "Магията на пъстървовия риболов". Първото ми впечатление беше: "Боже какво е това поточе, тук би трябвало да има риба!?" :) Малко ходене обаче и нещата започнаха да се променят:

Изображение

Още 15 минути ходене и:

Изображение

Красоти колкото искаш, падна ми шапката.
Въпреки всичко обаче, рибките ги нямаше. Тук Бат Димо каза нещо от сорта на:
"Ако не хванем риба, да се имам в майстора и секретната река." :)
Казах си, лошо няма важното е, че красоти много. Ето още малко:

Изображение

Изображение

Немина много време и ето, че майстора се доказа като "Майстор".
Първата красавица за деня, един борбен мъжкар:

Изображение

Изображение

Максималко бързо последва това:



Бат Димо: Риболова за мен приключи. От тук нататъка си само ТИ.
Това не го очаквах, за което голям респект от мен.
Продължихме нататък.Не бяхме сами, не само ние дебнехме:

Изображение

Гледам аз едно вирче:

Изображение

Няколко мятания и ХОП, първата ми рибка:

Изображение

Казах си: Епа явно не съм толкова калпав :) Можело значи.
Не след дълго, дойде и кулминацията, ето тази красавица:

Изображение

Адреналина ми беше на макс. Загубих дума и ума :)
Явно бях попаднал в магията...
Хванах още няколко рибки. Една от тях доста яростно беше нахапала и трите куки на тройката (Panter Martin N6), но за щастие, тъй като контрите, естествено бяха махнати предварително, рибката си плува жива и здрава без поражения.

Едно голямо МЕРСИ на Бат Димо от мен.

ПС. Реката си остава тайна. Обещал съм да не казвам, моля да не ме питате.
Ако имате желание говорете с Бат Димо :)

Публикувано на: Нед Май 13, 2012 10:50 am

_________________
Мариян Захариев (starlight)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 13 Май 2012, 22:54 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 23:27
Мнения: 201
Местоположение: на реката !!!
Здравейте колеги,

Бат Димо темата, която си отворил е страхотна и важна, а репортажът на Мариан ме пренесе на страхотно красиво място! На всяка снимка си представях как и аз замятам в красивите вирчета! Поздравления за слуката и хубавия репортаж!

Мен пътешествията ми в България ме отведоха до едно красиво място, където съчетах с риболов и приятна почивка за няколко часа! Реката една красива и виеща се сред корените на крайбрежните дървета, а вировете редуващи се един от друг с леки прагчета! Красота! Нарамил фотоапарата и въдицата в ръка се понесох срещу течението! Бях убеден, че стръв ще си намеря в реката и не се излъгах! На всяко навеждане хващах охранен ручейник, които още не бяха се настанили по обичайните си местоположения през летните месеци! Замятах, в почти всяко едно вирче или пенлив бързей, но само вяли потапяния на индикатора и неколкократни откачания! Викам си "този ручейник трябва да му има нещо", че не иска да се хване някоя петниста рибка! Придвижвах се нагоре по реката срещу течението и имах възможността да наблюдавам водата и извивките й минавайки покрай потопените камъни, които като стражи и сигурни укрития пазеха планинските обитатели! Наблюдавах водата от по-близък ъгъл и си давах сметка, че красотата в риболова може да се открива и в дребните елементи около нас, не само в количеството уловени бройки!

Изображение

Изображение

Изображение

Наблюдавах тези гънки отблизо и следях как водата изчезваше зад поредния праг, като на моменти те бяха и по-високи и се спускаше със студените си води в поредния вир!
Изображение

Оставих фотоапарата, тъй като с него трудно можех да пробвам и дали пъстървите са решилш да опитат примамката, която им поднасям! Уловиха се 5-6 пъстърви (балканки и американки) около и под нормата, които с предварително изстудена ръка и без да вдигам от водата незабавно откачах и хоп обратно в бързея! Не си правих усилие да ги снимам всичките, тъй като нямаше да остане време за риболов, но бяха много красиви риби!
Изображение
Най-големите около 24 см. (все в нормата или под нея). Не искаше нищо по-така да раздвижи адреналина!
Стигнах до поредния бързей и заметнах срещу течението на ручейник! Плувката изчезна като мълния и засякох, но видях единствено силуета на по-голяма пъстърва и усетих напъна за миг преди да се откачи! Сърцето заподскача сибно и отривисто в гърдите ми. Викам си тук ще настане борба на преследване! Сложих нов един ручейник и с едно замятане право в начална позиция на забързаната вода! Плувката изтече, но без резултат! Заметнах малко по в ляво, след това малко по в дясно, но не ще и не ще! Смених и на камола, но също. Решавам да преоборузвам въдицата на блесна! За нула време и вече на влакното беше захваната блесна Рублекс Nr.3 с предварително премачкани контри и готов за замятане! Заметнах отново в пенливата вода срещу течението и бързо започнах да обирам! Зърнах отново сянката на по-голямата пъстърва, която се изстреля за атака, но се отказа! Аз обаче НЕ! Замятам още веднъж и завъртам два оборота и пръчката се сгъна, а водата се развихри, а от вира с мощни подскоци близо 0,5 м се истрелваше борбена американка, която даваше да се разбере, че се е закачила на блесната! Придвижих я до себе си и без да я вдигам от водата откачих внимателно тройката на блесната, която когато е без контри не оставя никакви поражения по рибите! Направих й снимка и обратно в барзея! Усмивката ми беше на лицето и сияех! Пъстървата беше около 32-33 см. и доста борбена!
Изображение
Придвижвах се нагоре по реката, но останах на блесната и установих, че на нея зе закачиха обределено повече риби отколкото на стръв ручейник! За първи път ми се случва, но явно бях хвнанал такъв момент! За излета от няколко часа имах приблизително към 20 уловени риби, като половината и повече от половината бяха балканки с красиви червени петна редуващи се напръскани черни точици! Рибите бяха в диапазона около нормата и с някоя друга надхвърляща го! Разбира се и една хубава риба, чийто подскоци се помнят дълго!

В близост до мястото, където лових снимах и скала, през която е текла вода и се замислих "Колко време е трябвало на течащата вода да извае такава форма и колко преходно е всичко, което вършим"
Изображение
Казвам го, защото се замислям до какви красоти се докосваме всеки един от нас и колко крехко е всичко това! Колко лесно може да се разруши! Има един интересен цитат от колегата (Тюлен)

"Вземете спомени, оставете само стъпки"

Всяка една риба плува обратно на воля без наранявания по себе си!

Поздрави и наслука !!!

_________________
Риболовен клуб "Балканка"
http://www.balkanka.bg
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 21 Май 2012, 11:23 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 23:27
Мнения: 201
Местоположение: на реката !!!
Здравейте колеги,

Неделният ден ме отведе на една от многото красиви реки в България, където бях решил за поразпусна и да се насладя на природата с апарат на рамо и екипиран със спининговата пръчка! Времето не обещаваше да мине без напоителен дъжд! Още докато пътувах облаците се сгъстяваха и малко преди пристигането на уреченото място и се започна със силния дъжд! Дъждобран бях пропуснал да взема със себе си, за което съжалих! Паркирах колата и чаках да спре, защото не беше никак ръмящ, а направо стабилно напоителен! Викам си ще вземе и реката да позамъти и не сбърках! Започна леко да понамалява и веднага се изстрелях като торпила на реката! Прихвърчаха отделни капки вече и се молех да няма изненади до края на риболова! Реката обаче се замъти не като боза, но все пак мътна и мъкнеща сума листа!
Ето я и нея:
Изображение

Изображение

Примамките както винаги блесни и воблери (с предварително премачкани контри). Заложих в самото начало на Рублекс златист с разпробито листо, но на него имах само подгонвания и почуквания, но без закачена риба! Смених с още няколко блесни, превъртях и една сурия плуващи и потъващи воблери, но на тях дори и подгонване нямах! Отворих за сетен път кутията и викам "Ще пробвам на Пантер Мартин"! Смачках с клещите тройките и заметнах в студената вода, която заради дъжда се беше вдигнала и сметнах, че играта й ще е по-добра! Резултата и не закъсня :)
Изображение
Рибата точно в нормата! Откачих я внимателно с предварително изстудени ръце, бърза снимка и хоп обратно във водната фурия!
А реката една красива и премятаща се покрай камъните, криеща своите обитатели!
Изображение

На следващия бързей че посрещна още една красавица :)
Изображение
която след снимка се върна обратно в реката!
Придвижвайки се по реката, в по-плитките участъци, където не беше съвсем мътилка наблюдавах как петнистите с спотайват зад някой камък или тревичка и причакваха замътената вода да довлече жадуваната храна! Щом ме усещаха мълниеносно се изстрелваха към дълбокото и там се спотайваха! Толкова красиво е наблюдавайки живота в реката и факта, че на някои места все още го има (където го няма се опитваме да го възстановяваме с членовете на клуб "Балканка", други съвестни риболовци, както и зарибителни акции от други риболовни клубове)...
Реката надолу по течението разкриваше своите красоти, които спират дъха на всеки човек!
Изображение
Тази снимка е поздрав за бай Димо (pitcha)
Изображение
По тези места ме изненадаха още няколко красавици, като не съм снимал всяка една уловена риба, защото докато снимам рибарската страст постоянно бушуваше в душата ми и нямах търпение да заметна за пореден път в поредния вир!
Изображение

Голяма част от пъстървите бяха мерни 24-25 см, като имаше и по-малки! Всички са обратно в реката, където им е мястото! Общо към десетина балкански пъстърви!
След 3-4 часа събрах екипировката и се отправих обратно към колата, а по пътя се наслаждавах на малките миниатюрни моменти, които ни заобикалят постоянно, но понякога залисани в риболова ги пропускаме!
Изображение

Изображение

Всяка една капка е важна за оцеляването на тези красиви същества!
На едно място се спрях и наблюдавах как една красива мерна балканка скачаше над водата и ловеше прелитащи насекоми! Тя не ме забелязваше скрит зад едни треви! Изпратих я с усмивка и със заредена от емоции душа от приключилия магически риболов на пъстърва!

Поздрави и наслука :)

_________________
Риболовен клуб "Балканка"
http://www.balkanka.bg
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2012, 08:04 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2014, 09:13
Мнения: 37
Тази Неделя и аз се записах. Имах половин ден, че на обяд трябваше да поема малкия.
Кратко планиране и в 6,30 ч бях в колата и с мръсна газ.....

Изображение

Още разходка по реката - красота....

Изображение

Продължавам по реката и

Изображение

Който ми знае размера на лапите (ръцете) се сеща за размера на рибите.
Кеф на макс!


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2012, 13:55 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 23:27
Мнения: 201
Местоположение: на реката !!!
Здравейте колеги,

Виждам Мишо е закачил красиви балканки, за което поздравления!

Мен неделният ден ме отведе на една река (от тайните) след дълго мислене къде да похвърлям примамките с оглед проливните дъждове, които ни бяха обхванали последните две седмици! Реките навсякъде големи и влачещи какво ли не! Прогнозата за неделя беше за хубаво време и още от сутринта се изстрелях към предначертаното място! Достигайки реката ме посрещна един бягащ див заек, който търчеше като обезумял! Пристигнах на реката, а тя една пълноводна и намятала какви ли не клечки и дървета наляво и надясно. Викам си днес съм на блесни и воблери! То на стръв почти на никъде не ставаше поради силното течение! Скокнах в ботушите и хайде на първите места! Водата голяма, леко замътена, но все пак с видимост! Подводните камъни трудно се виждаха, за да изненадам някоя пъстърва. Мятах час някъде, но без резултат! Премествам се по-нагоре по течението и замятам диагонално срещу течението и веднага раздвижвам блесната в бурната вода! Удари нещо, но само забелязах светлото тяло докато се опита да захапе блесната! Мятах, мятах, но не искаше вече! Явно заради вкуса на метала! Смених с какво ли не! Други блесни, потъващи воблери, но не и не! Загледах се в краката си и видях ручейници! Преоборудвах линията и заметнах, но отново не искаше! Разрових се в елека и намерих кутийка от предишно ходене с камола и реших да я добавя и нея при ручейниците, но отново не даде резултат! Сложих малко повече отежнение на линията и още с първото прокарване индикаторът изчезна! Рибата се беше закачила вече и се порадходихме известно време по бързея докато приближи до мен! Оказа се американка към 27-28 см, която бързо наснимах и обратно във водата!
Изображение

Изображение

Изображение
Този ден обаче с това течение никак не ми се пробваше повече на стръв след уловената риба и отново се върнах на по-дълбоко газеща блесна! Продължих по реката нагоре, но на моменти имах потрепервания от удрящи риби, но без закачка! Преминаха няколко часа, а аз се придвижвах нагоре по реката без да имам втора извадена риба!
Изображение

Изображение

Изображение
В по-късния следобяд, а беше почти станало време да прибирам багажите се закачи и първата балканка, която се преметна няколко пъти в бързея преди да дойде да позира за снимка!
Изображение

Контрите на блесните и воблерите, с които ловя са предварително смачкани, за да няма поражения по красивите риби! С предварително изстудени ръце в реката я откачах и обратно в студения поток!
Изображение

Изображение

За съжаление отново нямаше риба превишаваща мярката от 30 см, но знам, че скоро и тя ще се появи!
Времето летеше, а на мен никак не ми се прибираше, но оставих пъстървите да поотраснат и за по-нататък, когато риболова ще ме отведе на това красиво място!

Поздрави и наслука

_________________
Риболовен клуб "Балканка"
http://www.balkanka.bg
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2012, 09:32 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 18:00
Мнения: 165
Местоположение: София
Хайде и аз да покажа малко красоти от тази Събота.
Аз, Бат Димо и Матачето - обещаният излет :mrgreen:

Всичко започна така:

Изображение

Изображение

Още в първото вирче имаше подгонване. Рибки значи все пак имаше.

Изображение

Изображение

Продължихме напред. Не мина много време и хоп - първата красавица :)

Изображение

На същото място и Митко хвана една хубавица, но не я снимахме.
Беше леко лапнала в повечко. Срезахме кордата и по живо, по здраво :)
По-надолу имахме още една две рибки, дребни, неснимани и веднага пуснати.
Останаха ни само красотите, които ни бяха достатъчни.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Още снимки може да видите в Галерията.

_________________
Мариян Захариев (starlight)


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 25 Юни 2012, 09:24 
Offline

Регистриран на: 07 Мар 2014, 09:13
Мнения: 37
Вчера на прибиране към София, на една планинска река се разходих.
Ужасно тегав риболов. Най-пасивната река бях уцелил. Пак не бе капо:
Първо този охранен убавец 35+ см

Изображение
Позиране

Изображение

После тази елегантна 35 см

Изображение

Хубаво се наметах. Мъка. Буквално с тройката да я удариш по главата. И двете на Блек Фюри жълти точки, 2-ка и 1-ца


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2012, 15:33 
Аватар
Offline

Регистриран на: 06 Мар 2014, 23:27
Мнения: 201
Местоположение: на реката !!!
Здравейте банда,

Специални благодарности Димо за поздрава, макар да пиша малко със закъснение :)

Дългоочакваната отпуска ме отведе до далечни и красиви земи в Европа и преминах през няколко реки, които ми спряха дъха с цялата си красотата и рибните си обитатели, които се виждаха да плуват на воля! Личеше си, че хората извън България се опитват да запазват красотата, която имат! В България тези хора сме малцинство все още, но се надявам и в нашата страна да сме свидетели на време, когато освен на красивите места (които ги имаме в България) да се радваме и на незабравими риболовни емоции! За целта трябва да опазваме и още повече да помагаме на природата да се възстановява!
Екскурзията ми, която не беше с цел риболов беше интересна, но както всеки път поемам на път въдицата и рибарския елек са винаги в колата! Така и сега! Попаднах на едно място във Франция, което ме плени още в посока отиване, където се разхождаха необезпокоявани балканки с различни габарити (от маломерни до класни риби по 40-50 см и нагоре. Вторите бяха редки, но се забелязваха на моменти).
Изображение
Рекох си на връщане ще спрем с моята приятелка на това място и така и стана! Разпънахме на връщане тази неделя палатката в един къмпинг точно на реката, а на мен ми трябваха точно 5 минути да се подготвя и да съм веднага на реката! А тя ме посрещна с цялата се прелест!
Изображение

Изображение
Камъните притихнали под преминаващата студена вода, а между тях се спотайваха петнистите обитатели!
Изображение
Пробвах какви ли не примамки от блесни и сума воблери, но само на две примамки беше резултатно! Това бяха Антакс от магазина на Пигов и един воблер Салмо! Останалите единствено събуждаха интерес за кратко на пъстървите, подгонваха и се отказваха в последствие! Всички примамки са с премачкани контри предварително още от България за минимално нараняване на пъстървите, които така или иначе виднага връщах във красивата планинска река! Появи се и първата мерна балканка!
Изображение
Последва и следващата и следващата, като рибите варираха от 25 см до 35 см!
Изображение

Изображение

Изображение

Всяка една риба е откачена с предварително изстудена ръка в реката и върната обратно в потока!
Ударите следваха един след друг, като част от рибите се откачаха при подскоците и липсата на контри, но вдигаха адреналина ми на макс!
Местата следваха едно след друго и всяко едно ми изглеждаше по-перспективно от предишното! Красота, която хората са запазили и пазят, защото ние хората сме само за миг на тази земя, а природата си остава!
Изображение

Изображение

Изображение
Веднага последваше и това
Изображение
Придвижих се до следващото перспективно място, което представляваше дълъг бързеи! Притаих се зад едни клони и заметнах воблера Салмо (почти не съм ловил на него, но малко по-късно го закачих в едни подводни корени и там си остана)! Ето го бързея!
Изображение
Задържах за миг и направих леко потрепване с китката, за да придам дразнеща игра на рибката, когато последва бесен удар, който сам, където не извади пръчката от ръцете ми и започна да развива бясно! Течението беше силно и трудно се одържаше порива на закачилата се риба! Викам си това не е 35 см балканка, а нещо по-голямо! Разтърчах се надолу по реката, за да се измъкна от клоните, които допълнително ми пречеха! Влезнах в реката, защото се хлъзгах по камъните и тогава съзрях голямата пъстърва! Голяма и охранена балканка с червени точки! Кеп нямах както винаги, но се справих! Рибата се приближи към мен, като при всяко леко докосване във водата и духваше обратно в бързея! След малко се предаде и вече беше до мен във водата! Красива балканка с червени точки и кафеникаво червеникав нюанс! Мерките набързо показаха 52 см, която след целувка и възстановяване във водата обърната в посока на течението за около 5 минути отплува обратно в дълбоката част!
Изображение

Изображение
Бях на седмото небе от щастие! Това ми е най-голямата балканска пъстърва! Пожелавам си и в България да имам късмет с такъв трофеен екземпляр!
А реката една красива и течаща си тихомълком и разкриваща ми тайните си скрити под повърностните слоеве на водната маса спускаща се от високата планина!
Изображение

Последва и още една красива балканка, която бързо беше освободена и върната обратно!
Изображение

За около 5 часа имах може би над 60 удара, а извадените риби бяха над 25!
Това красиво място и риболовният успех ми напомнят за думите на Димо (Pitcha) "Магията на пъстървовия риболов"

Поздрави и наслука[/quote]

_________________
Риболовен клуб "Балканка"
http://www.balkanka.bg
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2012, 16:55 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 570
Нещо ми беше изчезнал от хоризонта и си знаех, че ще последва буря. Ха добре дошъл.
Обаче тоя репортаж ти се отфърля.
Що се отфърля – защото правилата са очевидно пренебрегнати. На такива реки винаги се носи кеп. Нема тая оная. Иначе трябва да бръкнеш в хрилете и да я стиснеш душмански за гушмака – та да я откачиш. А хрилете трябва да не се пипат.

Да си защитя реномето на критик, де. Да не кажат, че само другите критикувам. Много ме бива, а и голям кеф ми доставя. Обаче целта е да се научим всички да го правим като хората.
Вече имаш подарък – кеп! Свирни да си го получиш.

P.S.
Тая работа с кепа е малко особена. Забелязал съм, че като не го нося – се случва да ми потрябва, макар и рядко. Като го взема - никога не ми е потрябвал и само се закача по храсталака. Да се чуди човек.

Р.P.S.
Толкова и такива риби съм виждал като малък по Искрецка. Дали ще ги видя някога пак?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 223 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 23  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
cron
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
The content of this site is licensed under Creative Commons BY-NC-SA 3.0 License
Copyright (cc) Риболовен клуб "БАЛКАНКА" - Криейтив Комънс BY-NC-SA 3.0