Ето това е репортаж
Бравос Мариянски. Последната снимка е направо уникална. На Мариян му показах кое копче за какво е на апарата и ето, че сега за има няма 15 дена се е усъвършенствал. Страшен е
Мен миналата седмица ми остана малко време за риболов по време на командировката из страната. Първо имаше кратка спявка с Мариян за едно място, на което не бях ходил. Праща ми координати, до кое дърво да спра и зад кой камък да заметна, като стигна еди кой си вир. Свърших служебната работа и с мръсна газ към реката. Времето беше страхотно, но за съжаление само докато бях на служебни ангажименти. Като наближих реката, времето се смръщи и реши да отпуши напрежението с напоителен дъжд. Да де, ама не беше за 10-15 мин, а продължи да вали на пресекулки почти през цялото време от 2,5 ч. докато размятах пръчката. Дъждобран нямах за съжаление, та хубаво си умих лицето
, ама с дъждовна вода. Реката страхотна. Мерси Мариянски
. Леко голямшка, но все пак нали съм там потопен в любимото хоби.
Трудно бих я преминал, а и нали ботушите пробите не където трябва, та трябваше да внимавам. Сложих воблер и започнах да обстрелвам перспективните места, но в началото нищо. Викам си, може да съм объркал топографските указания на Мариян. На едно място обаче, докато обирах примамката ме проследи доста мерна риба, ама явно с цел да ми покаже, че все пак има живот в реката. Не повтори, но мен ме амбицира. Смених на въртяща блесна и продължих да пробвам тук и там. На едно място, даже ми се стори, че и удар имах, но може и клечка да е било. Малко по-нататък се появи и първата красавица
, която след снимка отплува обратно в пенливата вода.
После се появи и още една, сходен размер около 24-25 см. Снимка, откачане с охладена ръка от безконтрените куки и скок в дълбокото
На две от местата имах даже и по две уловени риби
Живо е значи това красиво кътче. Явно и следващ път ще се посещава и то не за два часа само.
На финал малко преди да прибера въдицата, вече целият подгизнал от падащите капки дъжд, се закачи и последната риба за деня, която беше вдигнала летвата с 2 см.
Страхотен риболов спретнат само за няколко часа. Уловените риби бяха 6-7 с размери от 18-27 см. Йедро не излезна, но ако бях още половин час на реката сигурно щеше да има.
Края на командировката след два дена ме ощастливи с още една рибка, на една река по пътя, която също както и предишните петнисти красавици продължава да си плува обратно.
Поздрави и наслука
http://www.concept.bg