Kлуб Балканка

Форум
Last visit was: 14 Nov 2024, 08:39 It is currently 14 Nov 2024, 08:39

All times are UTC + 2 hours

[ 224 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Next
Author Message
PostPosted: 08 Apr 2014, 21:47 

Мите, прекрасни места... кофти завършек...
Следващият пък ти пожелавам да е в пъти по-прекрасно!

PostPosted: 08 Apr 2014, 22:30 

Събраха ми се няколко репортажа вече, а не ми остава да пиша...

Денят е Вторник... Мишо ми звъни да се чуем. От дума на дума се самонавихме да ходим за риба в Четвъртък. Разбрахме се да се чуем все пак на следващият ден. Стана Сряда... денят почти свърши а Мишо никакъв го няма. Звънкам му, дадох му зор и хоп... Четвъртък...

Пристигнахме на реката. Сглобихме такъмите. Не след дълго метнах в първият вир и буммм:

Image

Отдъхнах си... Не съм капо... Не мина време и Мишо взе, че по случайност не записа :)
Там някъде измежду камъните:

Image

изкокна тази прекрасна рибка:

Image

Времето беше прекрасно - облачно, без валежи. Малко красоти:

Image

Image

Един много сериозен хубавец:

Image

И накрая още една прекрасна красавица:

Image

PostPosted: 09 Apr 2014, 08:40 

Традиционните за Мариян прекрасни репортажи, снимки, а и Нейно Величество в прекрасна форма му е изпълнила доста добре ръката ... КЕФ!

PostPosted: 30 Apr 2014, 14:27 

Най-накрая намерих време да драсна няколко реда :)
От тези дъждове всички реки са като бозичка, големи и бурни.
Времето го дават пак да вали, но все пак луд умора няма и двамата с Димо потеглихме в търсене на малка рекичка.
Тръгнахме към 7:30 и след 4 часа лутане най накрая намерихме една рекичка, на която можеше да се практикува нещо като риболов :mrgreen:
Голямата изненада беше, че въпреки всички показатели все пак излъгахме една рибка за снимка.
От тук следва разказ в снимки:

Image

Image

Image

Image

Оръжието на Димо:

Image

И накрая рибката:

Image

PostPosted: 03 May 2014, 20:34 

Такаааааа още в началото на иначе късата работна седмица си бях набелязал, че в събота ще се ходи на риба. Дотук добре, ама никой не ме беше запознал с факта, че трябва да си вкарам иначе здравото немско возило за смяна на съединител.
Викам си: Кво толкоз ей сега ще го смени майстора за ден, два и в събота 03.05.2014г. съм ток и жица.
Да ама не, звън за проверка как са нещата, а той вика: Не вървиш брат, утре ще си готов.
Ей са си .......... мамата. Бърз преглед на нещата и вече звъня на колеги от клубове и всякакви организации и секти с цел съвместен излет. :tup:

Оказа се обаче, че кризата отдавна си е отминала и всички са заминали, кой за Гърция, кой за Банско, кой за Чепеларе и т.н.
Трябва да се реагира бързо и се сещам да се обадя на властелина на Българските държавни железници за да ми обясни от къде, как, кво, що...
На сутринта автобус, метро до централна гара и оттам на влака. Повозих се малко след което се оказа, че трябва да се кача на няква селска маршрутка за да стигна до леговището на митичната. :lol: :lol: :lol:

Около 08.30 ч. доволен замятам в първия вир. През седмицата се бях заредил с некви Рублекси от Ванката Пигов и големи Пантерки №6 / жълтите с червени точки/. Именно на това заложих и в началото заради бистрата вода.

Първите 20 мин. нищо и изведнъж от нищото се разписах с три рибки една след друга.

Image

Image

Image

Не ми трябваше много време за да разбера, че днес ще има кълвино.
Лошото обаче беше, че уловистите примамки започнаха да се разреждат в кутията ми. Не след дълго се наложи да сложа един Рублекс №3, хем да отсея мъничетата за да не ги бода. И това си оказа влияние като започнаха да излизат по-прилични петнисти.

Image

Image

Image

Кефа беше на макс но бързо беше попарен от минаваща змия близо до крака ми. За съжаление не можах да я снимам, просто защото вече бягах в другата посока. За сметка на това заснех една вече пречукана от някой също толкова обичащ змиите като мен.

Image

Малко по-нагоре ми се случи нещо което ме изуми. Мятам в едно удебелено и виждам как една риба тръгва след блесната. За секунда я изгубих от поглед и вече вдигнал блесната над водата. Една американка скача и налапва куката във въздуха. Ще се радвам ако някой сподели дали му се е случвало подобно нещо? А ето го лакомото американче.

Image

Малко по-нагоре на едно супер перспективно място. Тип / няма как да няма риба тука/ излезна следващата американка която беше доста борбена.

Image

Накрая малко хубости който ни заобикалят постоянно, но рядко се сещаме да им обърнем внимание.

Image

Image

Image

Въпреки, че бях сам си изкарах един страхотен излет сред природата и най-важното, че имаше рибки. Накрая обстановката в автобуса който ме докара в мръсна и прашна София. Само джентълмени се бяхме събрали и един полицай. Той не знам към кои спада. :lol: :lol: :lol:

Image

Всички рибки бяха пуснати обратно в отлична кондиция. Само малкото американче ходеше на една страна ама мисля, че ще се оправи.

Поздрави и ходете повече за риба. Хем жените да не ви ядосват.

PostPosted: 10 May 2014, 00:10 

Привет младежи,

Мина почти седмица от последния риболов и чак сега по нощите остана някоя свободна минутка.

Действието се развива по време на празниците. Борката ми звъня тогава да ме пита за съвместен риболов, но му отвърнах, че няма да мога сигурно никой от дните. Да де, ама като ми хвърли мухата за риболов и викам един от дните съм за риба. Проверих го Мариян. На линия беше. Останаха няколко дена до изтичането на 6 дневната почивка и трябваше да изберем ден. Решихме понеделник (05.05.2014). Гледахме прогнози къде ли не и уж от краткотраен дъжд през деня ни пра през целия ден от сутринта до вечерта.

Ставането рано (още по нощите). Мариян ме чакаше пред блока и се изстреляхме. Тъкмо беше започнало да се развиделява. Бяхме си избрали река, която бяхме двамата с него преди две години. Каква щеше да е хавата, никой не знаеше. Важното беше водата да е бистра, пък останалото ще се нареди. Пристигнахме на мястото, а реката приказка. По-голяма от нормалното, но идеална за риболов :mrgreen: Влезнахме в екипировката и се потопихме в планинските дебри, а ръцете и двамата ни бяха разсърбяли за петнисти ;)

Ето я и реката.
Image

Преди да заметнем на първото място Мариян нагъна сандвич, за да дойде силата и започнахме риболова
Image

Местата уникални. Реката беше образувала басейнчета след басейнчета, идеални за петнистите красавици. Закичихме безконтрените блесни в края на влакната и започнахме да се редуваме вир след вир със замятането. Още на първото замятане от моя страна ме сюрпризира петниста рибка, напръскана с червени точки около 18 см., която бързо беше върната в пенливата вода. Значи ги има :) Това е важното. Защото, когато си на магическо място, ако ги няма и живинките в реката, някак си се губи самата магия. Светлината беше страхотна за снимане. Облачно и без слънце. Направихме по няколко снимки и по челата ни удариха няколко капки, успели да се промушат в сред свежите зелени пролетни листа. Рекохме си дано де краткотрайно, но не. Като започна към 9 ч. сутринта, та до вечерта. Още преди съвсем да се потопим в дъждовните емоции обловихме една камара места. Стигнахме до място, което помня от първия път. Представляваше голям вир, дълбокичък, а водата влизаше в него, все едно, като че ли е пералня, защото така завихряше водата. Усещах, че е там рибата. Заметнах няколко пъти и въдицата се разтрепера от закачилата се риба при поредното обиране. След кратка борба рибата беше в кепа на сигурно. Красива балканска пъстърва 30 см. Няколко снимки и обратно в тъмно зелената вода. Разтуптя ми се приятно сърцето :)

Image

Image

След това и Мариян се разписа с красива мерна балканка, после аз и отново той. Редувахме се къкто с хвърлянето, така и с уловите. Лошото, че заради мокрещия дъжд не можахме да наснимаме подобаващо това приказно кътче. Особено, магнетично усещане имахме и двамата на реката. Мъховете, нагънатите камъни във водата, посуканите дървета, стоящи като пазители на планината, премятащата се планинска река и нейните обитатели. Отново ми се иска да съм там в момента. И Мариян мисля, че същото чувство го гони :mrgreen:

Image

Image

Image

Рибките, които излизаха бяха в толеранса 26-28 см. и това, което правеше впечатление и на двамата, че рибите са доста закръглени. Явно имаше доста храна в реката, задоволяваща апетита им.

Image

Image

Ето го и Мариян в акция

Image

Image

Как не спря за малко дъжда през деня. С дъждобран, ама то накрая се спариш съвсем и кел файда, че си с него. Бяхме подгизнали, като тези детелинки

Image

Даже и реката взе, че се замъти. та прибирането си беше изпитание и за двамата. 3,5 ч. се прибирахме обратно до колата и на места, водата ни помръдваше и ни приканваше за плуване, но се разминахме единствено с преляла вода в ботушите. Добре, че бяха сандвичите, които ни чакаха в колата, че ни даваха допълнително сила :)

Разнослетката за деня беше, че имахме уловени около 15-на риби и изтървани няколко. Размерите на рибите 26-30 см, Всички са уловени на беконтрени куки или с единични куки. Всяка една риба плува на същото място, на което е уловена. Реката определено е жива и може би, ако не беше по-буйната вода може би резултатът на уловени риби щеше да е по-голям.

Поздрави и с последния кадър :)

Image

Поздрави и наслука

http://www.concept.bg

PostPosted: 14 May 2014, 16:55 

Колегата Павел е казал почти всичко и на мен ми остана да добавя няколко снимки.
Не са много... то с този дъжд нямаше как да вадим фотото... но все пак малко от сърце:

Image

Рибката на Павката:

Image

Самият той - доволен:

Image

Още малко красоти:

Image

Image

Една моя рибка:

Image

И пускането и на свобода:

PostPosted: 14 May 2014, 19:34 

Много красиви риби!

PostPosted: 15 May 2014, 13:51 

Здравейте,
Денят е Събота - 10 Май 2014 (работен ден...)
Работен, работен, колко да е работен... Поседях малко в вкъщи и не издържах...
Реших да обиколя няколко реки, които отдавна съм си набелязал с цел разузнаване.

Първата река:

Image

Image

На пръв поглед изглежда като да е пъстървова... водата студена... всики признаци са на лице, освен рибите :)
Походих и похвърлях малко, но уви... А места уникални:

Image

Image

Преместих се. Втората рекичка беше доста по-малка от предишната.
Това обаче не я прави по-малко уникална и красива:

Image

Image

Image

Имах си и компания:

Image

Отново се преместих... Третата рекичка също беше прекрасна. Не направих снимки и аз незнам защо?! Предполагам ще я посетя отново, защото си мисля, че видях риба в едно от вирчетата. От там се преместих на четвърта река. Нея вече съм я посещавал и друг път. Помятах малко и на едно от местата въдицата изтряска. Една прилична риба реши да захапе черен мепс втори номер с единична кука без контри:

Image

Image

Две бързи снимки и отплува без да успея да заснема видеото с пускането като хората.
Тъкмо натиснах REC и рибата избяга :)

PostPosted: 15 May 2014, 15:27 

Охоо, браво Марияне за тази дебеланка.
Аз не мога да пусна тука скоро магия, но ето какво видях в нета:
https://www.facebook.com/photo.php?v=81 ... =2&theater

[ 224 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Next

All times are UTC + 2 hours