Kлуб Балканка

Форум
Last visit was: 21 Nov 2024, 13:00 It is currently 21 Nov 2024, 13:00

All times are UTC + 2 hours

[ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: НИРВАНА
PostPosted: 27 Jan 2015, 17:04 

През миналия сезон много пъти имах щастието да извървя пътя към моята Нирвана. Затънтените кътчета на родните гори

Image

, криещи в дълбоките си и сумрачни долове, където всеки момент очакваш пред тебе да изникне, я изненадана в бърлогата си, ядосана мечка

Image

, я сумтящ глиган с лъщящи бели глиги, чисти планински потоци, в чиито прозрачни води можеш да огледаш запотената си, запъхтяна от дългото катерене и спускане през шубраците физиономия.

Image

Image

Умората обаче, бързо изчезва, щом пред очите ти се открият скритите тайни на Планината.
Е, и услужливо стъкмените от подобни на мен луди глави, места за почивка помагат де:

Image

По Пътя си няколко пъти имах шанса да срещна Господаря на Планината, прикрит зад скромната си премяна и само червените му, като скъпоценен камък очи, които малко насмешливо ме гледат, докато дългия му език обира поднесените като дар за благоволение от мен червейчета, издават царствения му произход:

Image

Срещнах се и с много от рицарите му, пазителите на гората, който с поклон се отдръпваха от пътя ми, спокойни, че няма да навредя на подопечните им владения:

Image

Image

Image

Image

Там под зеления купол на надвесените дървета, несъмнено поради благоволението на Господаря, имах щастието да уловя и златната рибка:

Image

Тя, от своя страна, най-вероятно впечатлена от страстната целувка, с която я дарих, ми изпълни не едно, не три, а милион и три желания.
Безброй много пъти изживях своята Нирвана, зървайки поредния трофей, позиращ ми за снимка:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Много от тези красавици улових на блесни, понякога даже и по две наведнъж:

Image

но много улових и на любимите си пойнтери на Лъки Крафт, който подобно на кучетата си съименници, измъкваха планинските принцеси от сенчестите им укрития, където стаени, те очакваха реката да им донесе поредната вкусна хапка:

Image

Image

Разбира се всички тези красавици плуват отново там, където са били уловени, очаквайки, надявам се с нетърпение, следващата ни среща:

Image

Image

Нека сега, на прага на новия сезон, се замислим и постараем да запазим тази красота, която съхранена ще ни носи удоволствие отново и отново, а изпържена ще остави у нас само спомена за тежкия мирис на гранясало олио, мирис, който ще ни съпътства през следващите безрезултатни излети.
Наслука колеги през новия сезон и бъдете разумни. Така отново и отново ще можете да изживеете своята собствена НИРВАНА!

[ 1 post ] 

All times are UTC + 2 hours