Здравейте колеги
Кратко съобщение
http://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files/ ... ILIYNA.pdfС две думи - ЕБВР /Това беше Европейската банка за възстановяване и развитие/ ни уведомява официално, че са прекратили финансирането на ВЕЦ-о на Лукаваго и това си е!
Висшият съветник по околна среда на банката - Питър Мур ни го е написал.Причината - несъответствие от технически и природозащитни съображения!!!!!
Изразява благодарности, че им свирнахме навреме.
Ами сега - а ние какви да ги дъвчем?
Таман уредих да заведеме дело за нищожност на разните му решения и това онова. Точно днес се срещнах с разни адвокати, утре ще се срещна с едни други баровци и така нататък и сега???
От друга страна - обявеният търг от ЕБВР за обекта все още кисне на сайта им:
http://www.ebrd.com/work-with-us/procur ... 0330a.htmlТоест - на кого да вярваме, а? Ето защо - викам ние да си ги съдиме, щото оня брадат козел може да изчопли кинти отдругаде. Може даже МОСВ да му ги даде - те ги дават за всякакви глупости, та тука ли няма да ги дадат.
Плюс тва - то е Обект от Национално Значение, тоест може да вземат кинти отвсякъде, които ще се вземат от нашите джобове, естествено.
Плюс тва - след случая с ВЕЦ-о на Ботуня, не само че ми се съди някой, ами да не ви казвам какво ми се прави с него. Ебаси лунния пейзаж е станало, а аз съм бил там на риба - вреше бе да му се не види.
Днес го дадоха по новините и казаха, че два-три дена преди това минала проверка на Басейновата Дирекция.
И ПРОВЕРКАТА НЕ Е СКИВАЛА ТИНЯТА, А ТОЙ Е БИЛ ПЪЛЕН ДОГОРЕ БЕ!Секи път като видим такова нещо им го написваме в докладите и те не си мръдват задниците бе да му се невиди!
И тия престъпници точно това чакат - мине ли проверката, БД си попълва отчетите и чакай следващата след една година най-малко. И после ми се хвалят - 19 от 138, гениалния проект на неправителствения сектор, тоест
РЕЦ за ЦИЕ, дето пише в него, че нема проблем - тинята я вадим механично, само дето не са казали как става тая работа и къде ще я дяваме токсичната тиня и така нататък... И вчера ги направих на нищо по тоя въпрос и днес имат нахалството да ми напълниха пощата с възмутените си отговори тия тъпанари!
Та те били неправителствения сектор - тия мошеници? Изхарчиха близо половин милион кинта, за да доказват колко са полезни ВЕЦ.овете, а? И ша ми ги тургат насекъде?
А собствениците на ВЕЦ.ове им се подиграват на проверките, щото даже и да ги хванат - ша му турнат 2000 кинта и ша се фалят после с това - как са свършили работата.
Леле как ме е обфанала Харата, не ми се говори!
Както и да е - утре ще решаваме за Илийна кво да праим, че и аз не знам вече.
Дотогава - Поздрави
ZWQRA