Уважаеми колеги, Важна новина:
Днес, 11.12.2016 г. се случва събитие, което самият аз не вярвах да е възможно.
Предисторията: Ако вече сте прочели фнимателно предния пост, то знаете, че след трезво ръзсъждение, ние имахме съмнение, че зам. Министър Николова е подала оставка в знак на несъгласие с новите ПУРБ и ДЕО и ДОСВ, които нарушават законите, директивите и т.н., тоест не стават за нищо.
И днес, поради едно друго много гадно събитие, отивам аз да си дам кръвчицата на едно място, хем да олабя малко, че както ме е обфанала Харата вътре сичко ври и кипи, и у вторник кво щеше да стане не знам. И докато си лежа и тя тече ли течееее, ми остана малко време да дообмисля проблема.
И си викам - абе ти ако си министър и ти остава една седмица до напускането - ша подадеш ли оставка??? Или, ако нещо си се осрал - ша те изгонят ли за едната седмица, или няма да те изгонят? Май няма да смеят - само да се излагат, та да ги питат защо и т.н. Просто ша си заврат глвите в задниците и ша си траят с надеждата да не ги разберат...
Единственото важно събитие в тая една седмица е заседанието на ВЕЕС по въпроса за ПУРБ. По принцип ресорният зам. министър би требвало да е преседател, ако ме питате. Обаче, той /в случая тя/, като не е съгласен - къде отиваме ние? При положение че, ако ПУРБ и ДЕО и ДОСВ се върнат за преработка - както би требвало, понеже нарушават закона - тогава не моем ги докладваме пред ЕС, и кинтите за програмата ОС ша секнат, и ни чакат разни други тесли и т.н.
И така - 99% е сигурно, че Атанаска е подала оставка заради несъгласие с ПУРБ и ДЕО и т.н. И тогава са я нежно помолили да напусне...
И тука ние иъме лек проблем! Ако тя е наистина направила тва - ша е ужасно несправедливо да кисне в черния списък дори за една минута повече там.
От друга страна, както също много добре знаете, тва министерство /добре подредено ли беше или нещо такова/ се е превърнало в женско царство, пълно с амбициозни жени. Даже самата министърка се беше фалила преди време - 60 на 40 жени на мъже. Обаче на ръководните постове ситуацията е деведесе на десет горе долу, не повече. На самата заместник министърка и личи, че е много амбициозна също така. Между друуто . напомнете ми някой ден да ви развия една теория по въпроса и защо дебелия футболист се е обградил точно с такива жени, на които в част от живота си съм бил началник, а в друга част - подчинен, та ги знам перфектно и едното е мноо хубаво нящо, а другото - мноо зле и т.н.,
Но да се върна на темата, засега ви казвам - амбициозна жена, която да направи такова нещо, ако наистина го е направила - Е Уникално Явление и заслужава нашите поздравления.
Ето защо разпоредих на Админо и Модераторо, които заедно разхождат невъзпитаното куче на единия от тях днес на Витоша /в оная част дето предстои министърката да я застрои/, с надеждата да го повъзпитат малко - до довечера заместник министър Николова да изчезне от черния списък на убийците на реки, защото тя не заслужава да бъде там. Може да я върнеме по всяко време, ако нещо грешиме в преценката, но иначе, ако сме прави - тя не заслужава да седи и секунда повече там.
За спъсъко на спасителите още е рано - там влизат хора, които с действията си са спасили некоя речка. Относимо към случая /тая дума съм я научил от Любо/ - това означава да е предсетателствала ВЕЕС и да е заявила, че ПУРБ-овете за нищо не стават и да ги върне за преработка. Всъщност точно това требва да стане според едни членове на наредбата за ОС и от наредбата за ЕО - нема да ги цитирам кои, щото и без тва нема ги прочетете.
Но и ние иъме грижата по тоя въпрос да вземеме мерки където трябва. Лошото е, че така излагацията става два пъти по-голяма, но няма как - те не ни оставиха никъв шанс. Съвсем скоро ша пусна линк да се запознаете с възраженията.
Само още един пример - в ПУРБ на ДР нема ни дума за златните мини на Цоцорков и те вече са съвместими с плана. Ама Ерма отровена, ама Ждрелото, ама Ябланица, ама екопътеката там, ама сърбите ша реват и т.н. - нема никво значение. Важното е приятел на дебелия футболист да праи още кинти и да отчисляваааа...
Та така - не вервах, че някой мое да скокне извън черния списък, но ето че стана. Но, от друга страна, така се отваря място за сички членове на ВЕЕС и това си е. Само да ги разберем кои са и скачат вътре завинаги.
Както казах преди - може и нещо да не е така, но ние вярваме у доброто в човека. Така че - поздравяваме Атанаска Николова, защото тя изскочи от черния списък. Кой знае, може и ВЕЕС да не влезе в него, ако върне ПУРБ-овете. Трябва да се надяваме - сега му е времето, идва Коледа и тогава стават чудеса...
Поздрави ZWQRA
|