Kлуб Балканка

Форум
Last visit was: 23 Nov 2024, 06:36 It is currently 23 Nov 2024, 06:36

All times are UTC + 2 hours

[ 369 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Next
Author Message
PostPosted: 14 Dec 2016, 20:18 

Уважаеми колеги,
Вчера имаше сума ти новини, но неъм време сега.
Само най-важната:

Вчера, след срещата за оня проект, дето не му помня името, както си сърфираме ние в сайтовете на държавната администрация да ги дебнеме, и попадаме на следната новина:
http://www.parliament.bg/bills/43/654-01-138.pdf

С две думи - искат да променят най основния член, дето пази рекичките ни и ни помага в борбата с врага.

Сега - като го прочетох и паднах по гръб. Първо от ужас, после - от смях. Тия пичове са направо невероятни. Тъжна работа, да ви кажа.

Следвайки принципа QUO BONO, тоест - кой е на далавера, стигаме до извода, че това отново е злодеят НЕК ЕАД. Ако забелезвате - спазвам обещанието да не го наричам престъпник, а ако се срещнем на живо некой ден - и злодей нема му викам, да не му нараняваме чуствата.

След подробни разсъждения, установихме също така, че това предложение може да е написано само от адвокати на НЕК. Причината е, че е брутално некадърно. Каква е връзката ли - ами НЕК досега никога не е спазвал законите на страната. Поради това никога не се е защитавал и затова не познава закона.

Те беха свикнали досега да разправят налево, надесно - НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА и това си е. Да ама не са те - ние с вас сме държавата, а те са най-смотано държавно дружество, на което плащаме безумно скъпия ток и всички останали магари..., пардон - удоволствия, през годините. Между друуто - същото нещо се забелеза и на делото в Плевен - адевокатка им, хал хабер немаше от ЗВ, ЗБР, ЗООС, ЗТ и т.н.

Сега - написали сме възражение до КОСВ на НС. Обаче много се чудих, дали въобще да го пращаме.
Причината е, че предложението им е толкова тъпо, че, ако го приемат - ша ни направят огромна услуга. Такива нарушения на РДВ и Директивата за Хабитатето, че ония от Околна среда на ЕС, като прочетат следващата жалба, и те ша паднат по гръб. Това не е за наказателна процедура - то е направо за спиране на кинтите по ОС. Гарантирам ви го!

Та така. Ако не го приемат - добре, ако го пиемат - още по-добре.
Всъщност, ся реших - в рамките на конструктивния дух в стратегията по размазването на НЕК и вкарването им в лоното на закона, ша им пратим възражението утре на КОСВ, за да не го приемат предложението, пък те ако щат!

Все ми е тая - даже ако го приемат, ша ни окажат огромна услуга в борбата срещу некои други бъдещи магарии.
Защото ЕС ша рабере с кви престъпни...., пардон - злодеи, си има раута и нема им даде кинтите и за новите престъ.., уф - злодеяния.

Поздрави
ZWQRA

P.S.
Протесто на пичовете от Трън беше брутален. Окостихме се от студ...
Подробен доклад - по-натам, а вие гледайте Господарите.

PostPosted: 14 Dec 2016, 21:19 

Във връзка с вчерашния протест:

http://nova.bg/news/view/2016/12/13/167 ... %82%D0%BE/

PostPosted: 16 Dec 2016, 16:59 

Уважаеми колеги,
Малко новини:

На първо място - уведомявам ви, че пак спечелихме конкурса сграда на годината с лекота. Не помня точно за кой път го печелиме, тоест тва нещо ни се удава без никви усилия, но е поне за девети или десети път.
Обаче тоя път наградата е нещо специално - специална награда за иновативни технически решения в промишленото строителство ли беше, иновационни ли или нещо такова, но тва нема значение, че и без тва не ги знам тия думи кво значат.
Но, както казах, да спечелиме тая награда е доста елементарно, а защо ви го съобщавам ще стане ясно накрая.

Второ - относно протесто на пичовете от Трън - дадоха ги по телевизиите и сичко си казаха както требва. И стана напълно ясно, че там мина нема да има.
В този смисъл е по-добре МОСВ да развее белийо байрак и да спре проекто навреме, понеже и без тва нема го бъде и те само ша берат тежки ядове занапред.
Иначе тая схема, дето министърката я е измислила - проучвания, експертизи, ОВОС-и и тем подобни, дето накрая доказват, че сичко е пепел и рози, е ясна на сички и номеро с тия фалшиви оценки нема да мине въобще. Ерма ша я преместиме некъде ако требва!

Трето - за проекто със сложното име за Натурата. Не стана кой знае кво - през целото време ни занимаваха как била Натурата у Австрия, Франция и Холандия - точно в тия държави, където е най-зле. Само Норвегия треаше да добавят, за да е пълна картинката.

За Холандия нищо не разбрах, защото заспах.
Но за Австрия имаше екшон накрая. Защото бех забелезал, че у Австрия вече са изхарчиле 190 милиона евра Европейски кинти за възстановяване на реките - а у нас нищооооо!
И им викам - абе бедната Австрия скийте кво праи, а ние, богатите, гордо си траеме, а?
И накрая питам аз австриецо с нежен преправен глас - вие кво праите у Австрия, като унищожите некоя зона, че у нас вече най-малко една - Билерниците, глътна въздух фатално.... Да не говориме за Златаришката река и за Земен и т.н.

И като скочиха едни кокони от МОСВ - коя е викат глътнала въздух, нема такова нещо! Кво да ви кажа - сами разбирате, че директно стъпиха на килимчето, тоест - челно катастрофираха в ЗВЯРА. Не ги размазвах директно на масата, да не се изложиме нещо пред чужденците, ама отвънка кво ги напраих - по добре да не казвам.
Само едно ша ви кажа - отвънка им викам къде е бе тая зона, според вас? Ми не знаеме викат. Ми като не знаете, откъде сте сигурни, че още е там? Да се обадиме викам на министърката ви, тя да ви каже за екологичната катастрофа, а?
Накрая викам Австиецо аз и те пред него с виновен глас си признаха, че една цяла зона вече я нема. То май и Златаришка река даде фира де, и Земен е на път и т.н..
Ша ми противоречат те на мене!

Та по тоя повод накрая се връщам на началото. Както ви съобщих - с лекота спечелихме пак тая награда - за сградата на годината.
Причината да се пофалиме е следната - от една страна да се поизпъчиме малко и да надигнеме оперението естествено. Или по-точно - да разпериме малко гръбната перка, за да ме разберете кво искам да кажа.

Обаче от друга страна и много по-важно - да съобщиме на сички, че всъщност ние разбираме по-малко от сгради, отколкото от реки.
Целта е да знае всеки срещу какво се изправя. Най вече енвизираме сички бъдещи автори на ДЕО, ДОСВ, ДОВОС и тем подобните съкращения - да почнат да вършат раута като хората, а не да лъжат, както досега правеха!

Така например - ние ДЕО и ДОСВ на ПУРБ ги напраихме на кайма, както много добре знаете. Но проявихме донекъде жалостивост, защото авторите не ги познавахме и набарваме ги за първи път.

Посланието е специално за авторите на бъдещия ДОВОС/ДОСВ за бъдещия в минало време язовир Яденица, понеже там водещийо експерт отдавна кисне в чернийо списък на убийците на реки на първо место.

И посланието е следното - колеги, както съм писал некъде по-напред, ние разните тем подобни вам професори и доцентчета ги хапваме като семки, докато си мърдаме пръстите на краката накиснати в некоя речка лятно време на хлад.

Подгответе качествена оценка за съвместимост и отфърлете проекто като несъвместим с целите за опазване на околната среда, точно какъвто той е!.
Иначе - идея нямате срещу какво се изправяте!

Ша ви провериме докладо буква по буква и нема да оставиме камък непреобърнат и на обществените обсъждания НЯМА ДА ИМА МИЛОСТ!
С други думи - подгответе се много добре, защото на обсъждането ще трябва да отговаряте на въпроси, на които не знаете отговорите, а и няма откъде да ги научите.
Да не ревете после, че не съм ви предупредил!

Поздрави
ZWQRA

PostPosted: 17 Dec 2016, 17:51 

Уважаеми колеги,
Нема да е зле да фърлите едно око на ей тия раути:
http://gospodari.com/%D1%85%D0%BE%D1%80 ... 15930.html

https://www.facebook.com/BPlusFilm/vide ... =2&theater

Ша цитираме и една мъдра мисъл на нашия приятел Асен Личев - шеф на дирекция УВ в МОСВ от първийо клип:

"Хората, когато се притесняват, видимо че винаги имат опасения за притеснения..."

Сега, ние тая мисъл не моем я обфана лесно в нейната пълна дълбочина, ширина и дължина. Мен ми звучи доста символистично например и фърли в тежък смут мойта душа, поради нейната тънка чуствителност и лесно ранима душевност..
Затова ша треа изследваме също така другите й параметри - например обем и обфат, скорост на течението, интонации и изражения на лицето. Скрити кодове, завоалирани послания, други енигми и тем подобни - тепърва предстои да се мъчиме с тях и откриваме...

Ша поканим и некой от маговете на клуба да я разтълкува от гледна точка на чакрите ни - да не стане неква беля с тях и т.н.

Тепърва предстои да я изследваме и да разсъждаваме по нея, защото подобни отговори много често сме получавали при възражения от страна на МОСВ и дано да ни стигне времето до Нова година.
Най-важното - подобни трудни за тълкуване мисли много често се срещат и във секи доклад по ОВОС, да се чуди човек кво имат предвид авторите.

Между друуто - нема лошо да чуете и попа какво казва накрая на втория филм.

Изводите - посланието до всички бъдещи автори на ДЕО, ДОВОС, ДОСВ и т.н. навсякъде и за което и да било престъпление, вече случило се и бъдещо
- време е да започнете да внимавате какви ги вършите!
Артикулирайте ясно и еднозначно и, когато нещо не става - кажете не става!

Повече никога няма да останете анонимни!
ZWQRA

PostPosted: 19 Dec 2016, 16:59 

Уважаеми колеги,
Напоследък новините валят као снежинки.

На първо место - получили сме одобрение на резюмето ни, за което даже бехме забраили - те ви цитат от едно писмо:

Бих искала да Ви информирам, че резюмето, което изпратихте за участие в Международната научна конференция „"MAPPING AND ASSESSMENT OF ECOSYSTEM SERVICES - SCIENCE IN ACTION” със заглавие „Hydropower development in Bulgaria - problems and challenges today“ е одобрено от научните рецензенти за участие в сесия Постери.
С уважение,

С други думи - вече ставаме учени с международен авторитет!... Сами разбирате също така, че ние сме повече по акшона, отколкото по сайънса, но това нема значение в конкретния случай.

Както сами се сещате - след презентацията ша риват с глас.

На второ место - съгласихме се да участваме в конференцията в Грузия, което е доста мило от наша страна. С други думи - едвам се навихме, обаче за тая конференция - новини по-натам.

На трето место - утре участваме в една РГ /тва е работна група/ към комисията по регионална политика и т.н на НС/тва е Народно Събрание/ - и вземете ги научете тия съкращения най-после, че ми писна да ви ги обяснявам!

Ша глеъме промените в ЗУТ между първо и второ четене.
Там сметам да поставя много остро въпросо защо ЗУТ нарушава така зловещо Орхуската Конвенция по отношение на заинтересованите страни при производства по отношение на разни обекти, които застрашават природата.
Иъме мноо други проблеми с тоя ЗУТ, между първо и второ четене не може да се разгледа тоя въпрос, щото го нема в първото четене, обаче това не пречи да им извия врато!.

На четвърто место - участваме в РГ и на КИИП /тва съм ви го обяснявал/, за изготвяне на становище на УС на КИИП по повод проектирането, изграждането и експлоатацията на ВЕЦ, което да бъде разпратено до сички държавни органи.
В тая РГ сме мойта скромна особа и двама хидроинженери, членове на УС.
Както сами разбирате, показах им сайто и им викам - решението го взимате само вие! И стана доста интересно...

Даже единия ВЕЦ, който им го показах като свръхтъп - единия от тех вика - абе тва аз съм го проектирал, ама тоя бетон в коритото на реката, тоест тая глупост, я нема в проекто бе да му се не види. А аз му викам - ами къде си зяпал на авторскийо надзор бе да ти се не види, и кви мухи си лапал???
И той вика - въобще не са ме викали на тоя надзор, нито съм подписвал актове, нито нищо. Така са си го пуснали и това си е...

А другия - като му показах Струма под язовир Пчелина, напрао ревна с глас. Изглежда е нещо влюбен в тая река.

И така - решихме, че тая раута повече така не може да продължава. И написвам аз протокол от заседанието на РГ, съдържащ констатации и предложения, и им го изпращам. Доста зловещ текст се получи, да ви кажа честно - даже си мислех, че съм прекалил и те нема да се навият.

Обаче - най-интересното - и двамата добавиха още по-зловещи неща. Тоест тексто стана направо касапски. Ти да видиш - както много добре знаех, и сред хидротехниците има и свестни хора, на които им пука.

И така - когато решението го приеме УС на КИИП, ще бъде изпратено до сички държавни органи, да вземат мерки най-после. Сами разбирате, че ще отлети и на други места по света.

С други думи - КИИП вече е на наша страна. Изглежда ги фана срам, че киснат в чернийо списък на убийците на реки, а то се дължи на предишнийо преседател - понеже беше от хидрофакултето на УАСГ. Той затова набута насекъде онова доцентче - Кисляков, та да пречи на секо разумно нещо.

Забравил съм да ви кажа - ние в тва ХТФ на УАСГ иъме още много съюзници. Така например, професор Емил Маринов, на 65-годишнината на ХТФ им е казал на конференцията - абе какви ги вършите вие, бре? Говорили сме си с него и той също е на наша страна, хем не съм му показвал сичко, а съвсем малко, та се фана за главата.

Та така - както знаете - врагове иъме много, но иъме и съюзници също така.
Защитаваме справедлива кауза и ние ша победим.

Между друуто - предишнийо преседател на КИИП Стефан Кинарев също скочи в чернийо списък завинаги. Той има много голям принос нищо да не се случва дотук, а ми беше приятел това ........ Поздравяваме го с добре дошъл там.

Поздрави
ZWQRA

PostPosted: 21 Dec 2016, 12:46 

Уважаеми колеги,
Една скръбна вест:
Публикували са становищата на ВЕЕС, с които министърът на ОСВ съгласува ПУРБ 2016-2021 на ИБР, ЗБР и ЧР.
http://www5.moew.government.bg/?page_id=45900

Тоест тия три ПУРБ-а вече са приети, остава решението на Министерски съвет.
Както знаете, ние с ЧР не се разпраяме, поради липсата на ВЕЦове там.

Обаче с ИБР и ЗБР /Вангелия Иванова - нали се сещате/ се разпраяме и още как.И тях са ги приели и това си е! Тепърва ша глеъме кво са ни приели и кво са отфърили. Но това нема значение, защото следва:

Една много радостна новина:
Днес, 21.12.2016г. пристъпихме към изготвяне на следващата ни жалба до ЕС - специално посветена на ПУРБ2016-2021.

Причината е следната - на стр.3 от решенията, в т.4 от тях е изказана нагла лъжа - че немало било постъпила допълнителна информация от обществените обсъждания
Такхааа - ми аз за кво им надувах главите - поне по два часа в Пловдив и Благоевград, и поне 4 часа у Плевен. Даже в Плевен ревнаха по едно време - стига вече, уморихме се бе и т.н., та се наложи да въведа ред, за да продължа.

Освен тва - като скивах аз горната новина, и си викам - я да взема да посетя тоя ВЕЕС, да скивам наживо имат ли, нямат ли я информацията!?

И с най-невинен вид кисна аз пред министерството, и минаваха министърката и замесничката в оставка и секви други служители и им обеснявам, че искаме да присъстваме като наблюдатели само. Обещавам тържествено, че ша мълча като гроб и само ша слушам и т.н.

Междувременно случайно се появява един наш чиляк от град Трън - той да скива какво ша решават за Ерма.
И по едно време се довлича некъв тюфлек и ни вика - казаха да ви предам, че не мое да влезете???? После Трънчанино се обади на министърката и тя уреди него да пуснат, а нас - не???

Представяте ли си - след две години взаимодействия с министерство на злото - и не ни пуснаха да слушаме даже???

И така министерството се простреля в капачките, качи се покриво и скочи оттам с главата надолу.

Причината е мноо проста - не стига, че лъжат, че нема допълнителна информация, не стига, че сме им писали писмено и сме го връчили на ръка, а също и по имейл, не стига че сме им показали сумати грешки, пропуски, празноти, ами не дават достъп на заинтересованите страни - не да участват, а само да слушат??? Тия изглежда не знаят, че секи чиляк може да иде и да слуша и в Народното Събрание дори! Отказаха да кажат и кой мижав чиновник е взел тва решение...
Ся, верно че лъжех най-невинно че ша мълча. Въобще нема такова нещо, лъжех ги най-благородно, естествено. Но те нема как да го знаеха, даже може и сега да лъжа отново, тоест дори можеше да мълча, за да ги измъчвам да се тревожат кво искам да кажа с това зловещо мълчание.

Както сами разбирате - дори само тези тежки нарушения на процедурите са достатъчни. Защото ония мързели от ЕК въобще не ги интересува какво става тука и че река след река изчезват унищожени.

Обаче, ако си нарушил процедурата - това за всеки администратор там е равносилно на умишлено убийство на устоите, върху които те оправдават смисъла на мизерното си съществувание.

Между друуто - за Ерма са написали некакви мерки, ама не баш същите, както винаги. Като ги публикуват - ша ви ги кажа. Кой знае - мое и да вършат неква раута, ама едва ли.

Толкоз засега - отивам да пиша жалбата. От сега я виждам - ша стане перфектна. Показваме пропуските - унищожени или увредени зони, за които и дума не става, показваме им картите хидроморфологичния натиск от ДОСВ на Рила, Пирин, Витоша и т.н. - и че нема ни едно водохващане на НЕК показано там, после казваме, че лъжат и че не ни пуснаха и т.н. и сме готови.

Само чекаме ПУРБ, ДЕО и ДОСВ да ги публикуват некъде окончателно - и ги донасяме. Унищожиха една зона тая година - Билерниците, и нито дума за нея и не ни пуснаха,а? Ша скиват тепърва кво значи зор....
Поздрави
ZWQRA

PostPosted: 26 Dec 2016, 18:14 

Уважаеми колеги,
Скъпи гости,

В качеството си на отговорник по екосистемните проблеми в клуба, Ви пожелавам:
Честита Коледа

Между друуто, чак ся скивах ква посещаемост има тая тема и паднах по гръб.
Нема да скрия, че известно време си виках - абе пичовете от клуба четат едно и също нящо по сто и педесе пъти, белким го запомнят, което не е лошо.

Ама сега вече става кристално ясно, че и други хора ни гледат сеиро. И що никой не ми каза по-рано, че като се сещам кви съм ги дъфкал и писал, не си е работа.

Както и да е - малко коледни подаръци за сички, във вид на добри новини:

На първо место - онова депутатче си е изтеглило промяната на чл.118ж, дето щеше да ни прецака, самостоятелно и без бой. Ние нали им изпратихме брутално становище на КОСВ, освен тва вервам, че и МОСВ тоя път е ударило едно рамо и т.н. Поздравяваме МОСВ за което.

Второ - мерките в ПУРБ на Дунавски район относно Ерма са приети.
Нещо са ги въртели и усуквали, обаче горе долу вършат неква раута, тоест представляват сериозно препятствие, не непреодолимо обаче.
Но, от друга страна - трябва да си призная, че нашите предложения, вероятно щяха да паднат в съда при обжалване на ПУРБ. Ако съдът ги приемеше - ставаха непоклатими.
Мерките на БДДР, от друга страна, не могат да паднат в съда. Обаче после - инвеститоро мое се увива и усуква налево надесно и т.н., тоест те пък не са 100% сигурни.
Както и да е - много по-добри са от нищо, поради което поздравяваме и благодариме на БДДР.

Една полу лоша новина
На 21. декември, както сами знаете, ние киснахме пред министерството, белким ни пуснат на оня ВЕЕС. Обаче в тва време се е провело заседанието на съда в Плевен относно обвиняемия НЕК ЕАД. И делото го отложили моля ви се, вместо да вкарат обвиняемия директно у затворо?

Сегааа, тука ми намирисва нещо на далавера и уговоркааа.
Иъм чуството, че накрая мое да са натиснали БДДР да изтегли обвинението, тоест присъдата и т.н.
Чесно да ви кажа, става ми жал за тва министерство. За кой ли път ги поставяме в "loose - loose" ситуация и те ПАК ша скочат в капано.
Тва английското означава, че квото и да напраиш - губиш.
Обаче, ако го напраиш, или пък не го напраиш - става още по зле, ако ме разбирате кво искам да кажа.

Така например - ако ни беха пуснале на тоя ВЕЕС - зле, щот моеше да не си трая, но моеше и да си трая, което щеше да е още по-зле, както съм изяснил по-напред. Като не ни пуснаха - много по-зле, щото ша ги накиснеме че дори не ни пускат.
С други думи - поискали сме им нещо. Ако не ни откажат, постъпват правилно и губят, в другия вариант ни отказват, тоест постъпват неправилно и пострадват още по-зле. И как винаги избират грешния ход и винаги избират да ни откажат - абсолютно не ми е ясно. Те така са си свикнали да отказват сяко разумно нящо, излежда тва е причината, освен на ония с кинтите, де - когато им подаряват природата.

Та да се върна на делото - най-добре е НЕК да си понесе последствията и да влезе в затворо. Ако не го напраи и министерството продължава да твърди, че НЕК треа да е на свобода - ша станат за смях пред целийо свят, и едните и другите! С други думи - НЕК да земат да си платят глобата, призовавайки на помощ остатъците от достойнството си, а не да натискат БДДР да си я изтегля, което е очевидно че правят в момента. Ако не си платят - ша стане още по-зле и за НЕК и за МОСВ - гарантирам им го!

Така. И сега една много лоша новина - одния гадняри от Дирекция Околна среда на ЕК имат арогантното нахалство да предлагат на нашто фнимание некъв парцал, който са нарекли - Хидрохенергетика у Натура 2000 - Ръководство за Добра Практика.

Ти да видиш - ша развиват тая пущиня у Натура отново - според себе си, евентуално едва ли не?
Да, ама нема да я развиват. Не и у нас искам да кажа. Причините съм ги изяснил в следнийо документ най-подробно, който утре ша им изпратиме да четат:
http://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files/ ... DRAFT1.pdf

Вместо да разглеждат жалбите ни, скийте с кви глупости се занимават, ама както и да е.

По тая причина, както таман стартирахме следващата жалбичка до ЕС, я отложихме за кратко - да сътвориме горното произведение на изкувството... или изкуството ли се пишеше, че не помня от тия писания на на тоа шашав английски ми се объркаха чуствата и мозъко и това си е.

От други ден продължаваме жалбата.
Поздрави
ZWQRA

PostPosted: 31 Dec 2016, 10:13 

Уважаеми колеги,
Скъпи гости,

Кратко предновогодишно съобщение:

Както сами знаете, ние започнахме да пишеме жалбичката до ЕК.
И викам си аз - я да почнеме с предстоящото престъпление в Трън.
И почвам да събирам разни документи оттук оттам и да ги чета и това онова.

И като ги прочитам - падам по гръб.
Кво се установява - министерство на злото се е изплюло върху цялото действащо природозащитно законодателство.

Първо - РИОСВ Перник питали БДДР за преценка на допустимостта на мините и БДДР на 18.04.2013г. казало, че те са АСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМИ, защото ще увредят питейните водоизточници в района. И РИОСВ Перник прекратили процедурата.

После инвеститорът обжалвал пред МОСВ и те отменили отказа - министър била Искра Михайлова.
Директорът на БДДР Румен Пенков явно е бил уволнен, защото:

После тръгнала нова процедура, като БДДР на 30.12.2013г., с нов директор - Тома Терзиев, издала ново становище съобразно допълнителната информация на инвеститора и пак казала, че мините са АСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМИ, защото ще увредят питейните водоизточници в района. Тоя директор на БДДР също бил уволнен.

После - кратко затишие.
После, при новата министърка явно процедурата тръгнала пак, защото:
На 24.03.2015г. сегашният директор на БДДР издал ново становище, с което потвърдил предходните откази на БДДР безпрекословно!

После явно са му сритали задника, защото на 08.09.2015г. отново писал становище, само че тоя път пак потвърдил предните откази, но е добавено едно изречение - Освен АКО ВиК Перник не каже, че немало страшно.

Кво да ви кажа - явно не е лесно да си директор на БДДР. Падат као зрели круши горките, един след друг.

И ВиК Перник е казало квото трябва, без да разбира нищо от подземни води, защото:
В момента се праи некъв мониторинг на биоразнообразието в района, който ша установи че нема никво биоразнообразие. Ако има нещо - ОВОС-о ша установи, че то нема да се унищожи и т.н. и т.н..
Само че ние с тоя ОВОС ша разцепиме мрака!

Сега, както сами разбирате - чернийо списък бая ша се разшири покрай тоя случай. Вече скочиха в него още двама-трима, а за по-натам ша попълваме, като ги набараме.

От друга страна - жалбата ша стане отделна - само за тоя случай.

От трета страна - информираме официално министерство на злото, че мини у Трън нема да има. По-добре да се откажат сами, и като се откажат - да ни информират веднага, защото огромна излагация предстои.

Весела нова година на сички останали.
ZWQRA

PostPosted: 04 Jan 2017, 20:23 

Уважаеми колеги,
Скъпи гости,

Честита Нова Година,
Повече и по-големи, и фнимавайте ки ги вършите по мойте реки, щото ви наблюдавам, нали знаете! Да не се разправяме после!

Ся, малко новини:
Първо добрата - днеска участвам аз в една работна група към Комисията по регионална политика и тва онова на НС - по повод промените в ЗУТ.

И се бех нахъскал да им отвея перчемите по повод най-бруталната промяна, обаче се оказва, че от МРРБ, тоест от вносителя, сами са се отказали. А миналия път им извъртях един съвсем невинен номер, даже за тоя път бех заредил тежката артилерия, а те не ми дадоха да гръмна въобще.

И си викам, брей - кво нящо е опито ни с МОСВ. Освен тва се оказа, че МРРБ са като невинни девици в сравнение с министерство на злото и след най-нежното номерче се предадоха без бой. И така - ЗУТ беше спасен.

Сега - лошите новини.
Докато бех в работната група и викам там на един наш чиляк - абе кво стана със промяната на ЗВ - все едно нищо не знам. И той вика, абе получило се е некво брутално възражение от некво зловещо НПО и оня келеш си го е изтеглил предложението, обаче в момента въртят некъв номер....

И поглеждам аз на сайто на КОСВ и кво да скивам - онова келешче пак го е внесло, само че тоя път е към ПЗР на ЗООС.
http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/60413/
http://www.parliament.bg/bills/43/654-04-346.pdf

Сега, както казваше моя приятел Петър Берон - по-добре на тия галфони да им плащаме за да не работят бе да му се не види! Но - както сами знаете, тука ша се спраиме елементарно. А ако не се спраиме и го приемат - още по-добре - ква жалбичка ша им светнеме, не си е работа..

С други думи - самопоставили сме се във "win - win" ситуация, което значи - каквото и да напраиш - пичелиш, тоест - ако не го приемат - добре, а ако го приемат - още по-добре. С други думи - обратното на ситуацията в която се самопоставя МОСВ най-редовно!
Смешното е, че тва представляват гордите ни управници - мушмороци нещастни! Изтеглят го от едното място и го набутват на другото - само и само никой да не ги разбере!

Обаче лошите новини не свършват дотук! Следва най-лошата:
Като се запознахме ние с целата ситуация около случая Трън, тоест - Ерма, Ябланица, Пръвна и т.н. - и треа ви кажа, че четох, четох, и не вярвах на ушите си!

Цялото министерство на злото, барабар с БДДР и РИОСВ Перник са подписали смъртна присъда на неколко села от Трънскийо край. Не ви говоря за реки, риби, животни, птици и това онова /там сичко загива/ - за хората ви говоря!

Взривни работи в открита мина на 160 метра от едно село. Опасната зона, в която фърчат скални късове била 400 метра, тоест - до другия край на селото. А в скалите има уран!

Хвостохранилища на 160 и на 200 метра от две други села...

Немало да има отравяне на подпочвените води за питейни нужди, но ако имало - инвеститоро щел да осигури резервни водоизточници... И по какво ша познаеме, че водите са отровени в кладенците - като започнат да мрат хората и животните ли?

Района бил рядко населен, което било огромно предимство, щото ша ликвидираме населението по-лесно.
Ветровете духали откъм Сърбия и ша сме отравяли нашите хора, а не сърбите, което било много благоприятно и т.н..

И тва сичкото станало с активното съдействие на сегашното ръководство на МОСВ??? На министър Василева вече е уредена най-близката къща до взривовете и най-близката къща до хвостохранилището - да ходи там на почивка, барабар с целата си фамилия!

Най-лошата новина - в сегашния така наречен мониторинг участват хора, произлезли от невероятни среди! Ама те щели съвестно да си свършели раутата, тоест немало да излъжат и тва онова!
Само че после техните доклади ша се използват от некой, който смята да излъже без никъв проблем!

Ама те били свестни, а това им било работата - да правят проучвания!
Тва е се едно да извикат некой от мойта професия да напраи геоложки доклад на некво поле и да скива, че има активно свлачище, разседи, разломи и т.н и вместо да кажеш на инвеститоро, че не става да праи къща там - да му праиш доклада, понеже тва ти е работата!

Обещавам на сички участници, че секи от тях ще получава най-редовни доклади в какво е участвал, най-съвестно или не, и какво е причинил - където и да се намира по света и с каквото и да се занимава оттук натам! Важи за всички, без изключения - и за свестни и за лоши и за сички останали. Имената им ша висят и на площада в Трън за вечни времена, пък те да си мислят какви ги вършат!

Как ме е обфанала Харата, просто невероятно, че може да стигне такива нива? Сами знаете, че ние сме виждали доста неща. Обаче унищожаването на Трънския край надминава и най-невъзможната представа - как цяла държава работи за да си ликвидира хората! Включително участват хора, които уж обичат природата и т.н.

Най-големия майтап - според БДДР и ВиК Перник - ако ОВОС докажел, че нема да се отровят подпочвените води - немало да има никъв проблем.
Обаче в момента се праи ЕО и ОС на бъдещия ОУП на Трънската община. И там на картите мините вече са начертани - без въпросния ОВОС за подпочвените води. Тоест сички знаят какво ша каже тоя ОВОС предварително и това си е!

Както и да е - жалбичката почти е готова. Остават два три щриха и малко съгласуване с тоя оня и отлита към Брюксел - да четат как в страна от ЕС, цяла държава работи за да си ликвидира хората, само и само за да печели некъв задник и да отчислява където трябва.
Мини в Трън нема да има!
ZWQRA

PostPosted: 08 Jan 2017, 19:38 

Уважаеми колеги,
Скъпи гости,

Във връзка с предходното съобщение, качвам картата на мини Трън и населените места, които ще бъдат унищожени. Можете да си я разгледате тук:
http://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files/ ... LLAGES.jpg

Двете мини са оградени с червено - за да ги видят по-добре всички, които участват в ликвидирането на района, както и хората, които ще бъдат ликвидирани. Особено брутална е ситуацията в южната мина - Ерул, Милкьовци, Глотовица и Велиново са на по сто-двеста метра от мината...
То и при северната има три четири села, ама те са малко по-далечко. Много малко обаче.

По-точно - щяха да бъдат, ако щеше да я има мината, която няма да я има, както много добре знаете вече.
Най-вече е качена картата, за да се запознаят с нея всички структури на МОСВ и самата министърка и да се видят какви ги вършат. Припомням им, че в рудата има уран - в зловещи количества.
Поздрави
ZWQRA

[ 369 posts ]  Go to page Previous  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Next

All times are UTC + 2 hours