Здравейте пичове, Те сега малко новини:
Първо - относно срещата в МОСВ: както винаги, не стана почто нищо важно. Има една дребна полза, че в новите ПУРБ ша включат некои предложения, които биха били полезни, стига да бъдат спазвани, де. Ся го чекаме Ванката да ги напише, че неъм време. Обаче го чекаме вече три месеца, да скиваме кога ша ме обфане Харата и ша му извия врато. То не беха разни броения на птици, маркирания на риби и тем подобни глупости с които се занимава, вместо с важните неща, ама карай...
Но, като знаем как са спазвании действащите ПУРБ досега, ползата нема да е кой знае ква от наще писания. Лошата новина е, че почти нищо от намеренията, описани в онова писмо на зам.министър Павел Гуджеров нема го бъде, засега... Две дребни раути са полуизпълнени - наредба за рибните проходи и оня проект на РЕЦ, на който ние не вярваме. Само тва и нищо друго.
Абе въобще, иъм чуството, че след първоначалния потрес от миналата година, когато им показахме бруталната суха истина, нещо взеха да посвикват с мисълта. Но, все пак, срещата беше положителен сигнал, ако ме питате, но прекалено мижав, за да го качвам в другата тема. Поне не ни изкатериха на джанката така грубо, както в предходни случаи.
ОБАЧЕ - по-важната новина! МВЕЦ Илийна, бифш МВЕЦ Рилски манастир! Тука ша стане гоуем кендз, ако ме разбирате кво искам да кажа. Напраихме проучване с братята и треа ви кажа, че никой случай досега нема толкова нарушения, както тоя. Всъщност проучването го напраиха братята, аз само добавих некоя важна раута тук таме. Ся сме пуснале искания по ЗДОИ, да ни дадат всички решения и разрешения официално, понеже ги немаме. Обаче ние знаеме кво пише в тех и за тва възражението е написано.
Като получиме докиментите, ша скиваме да нема още некое нарушение да изчоплиме, плюс тва WWF и СДП Балкани ша добавят разни неща, ако се сетят и т.н. Кат сме готови им го пращаме официално... Пращаме го и до ЕБВР и още натука натам - например в дирекцията по Околна среда на ЕС.
И те глътват въздух!!! Тва ви го обещавам! Що ли - ами щото тва е обект от национално значение, 2.5 милиона ойро /или кинти ли беха - не помня, но не е важно/ вече пътуват от Европата за тоя Грях и т.н. Та кендзът ша е много гоуем, като го спрем тоя ВЕЦ в съдъ, т.е. - ако не го спрат те навреме сами. Ако го спрат сами пак ша е кендз, само че мнооо по-малък, понеже кинтите нема да са изхарчени барем. Да си призная, беше ме бъзнала мисълта да ги изчекаме да изхарчат кинтите и тогава да го спрем - щото тогава ша настане ядрена война. Нема да има таков скадал у Европата и у финансиранията на разни програми у нас.
Обаче се отказах по две причини - първо рекичката вече ша е прецакана с водохващането. Второ, както казах в другата тема - новото ръководство на МОСВ действа доста по-праилно от предишните. Не заслужават да ги прецакваме толко гадно, поне засега.
Та ша информираме тех и Европата /разни банки, програми и т.н./ - да скиваме кво ша стане. Като не стане, ги почваме. Тука нема се спреме даже и в Европейския съд. В съвета за сигурност на ООН ша одиме ако треа. Понеже Иринка се оказа наш чиляк, а тя нали ша става преседател и т.н., за което й стискаме палци.
Накрая да ви повторя - досега, сред сичките случаи на нарушения, които сме набарале, нема таков дето да се доближва до тоя с МВЕЦ Рилски манастир наполовина. Тва е шампионо - ако се случи, псолютно съм убеден, че сички замесени ша горят в Ада, а АЗ ша бъркам казана! Поздрави ZWQRA
|