Kлуб Балканка

Форум
Дата и час: 13 Юни 2024, 00:03

Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2023, 12:02 
Offline

Регистриран на: 18 Мар 2014, 14:18
Мнения: 580
Нарушения на законодателството на ЕС, които поставят финансирането на Плана за Възстановяване и Устойчивост под риск от спиране.
11.03.2023

С ОФИЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Уважаеми дами и господа,
Скъпи приятели,

В качеството си на процесуален представител и отговорник в Сдружение Балканка по въпросите на екосистемните и сеизмични проблеми Ви информирам за следното:

В изпълнение на програмата на Сдружението за спасяване на Българските реки и на хората от убийственото въздействие на Минното дело, ВЕЦ-овете и другите бедствия и ведомства у нас, във връзка с поетия ангажимент да помагаме на структурите на МОСВ и БД, и с мисията на сдружението за повишаване информираността на всички останали държавни органи с цел усъвършенстване на административния им капацитет за справяне с проблемите на околната среда и водите, рибарството и аквакултурите, риска от наводнения за населените места, пресушаването на питейни язовири и езера в национални паркове, изсичането на крайбрежна растителност, задръстването на речните корита с габиони и прочее неподходящи уреди, подкопаването на мостовете над реките, кражбата на речна баластра, пясък, други подземни богатства и метални полезни изкопаеми, строителството на Магисрали, Турски газопроводи и т.н., пресушаването и/или отравянето на подземни води, реки, езера, водопади и язовири, включително питейни, превръщането на държавата ни в Галактически Боклучарник и Лунен Пейзаж от дупки за мини, газови и петролни полета, незаконни баластриери и кариери, включително маскирани и като "Рибарници", увреждането на сградния фонд и имуществото на гражданите в непосредствена близост до любимите на МОСВ баластриери, липсата на множество реки, неотразени в кадастъра, строителството на супер безсмислени нови Язовири и на Водопроводи от Дунава или до Перник, или Бургас, Усвояването и/или Покриването на речните корита в населените места, застрояването на всичките ни реки с тръби и баражи, включително в Натура 2000 зоните, контрола, охраната и опазването на Защитените Територии и защитените Натура 2000 зони най-вече от местното население, оставянето на цели общини без питейна вода и прочее Ваши иначе благородни инициативи, както и за избягване на нови наказателни процедури от ЕК, а също така и на нови досъдебни производства и съдебни дела срещу Ваши действия и/или бездействия, което вече е неизбежно:

Моля да се запознаете с прикачената наша кореспонденция с европейските институции във връзка с извършените от Вас безобразни нарушения на европейските директиви във връзка с бившето строителство на бъдещия в минало време язовир Яденица.

Страхуваме се, че предвид краткото Ви и неустойчиво пребиваване във властта, както и предвид Вашия недостатъчен административен капацитет, Вие не оценявате щетите, които възнамеряваме да Ви нанесем заради нарушенията на законодателството на Съюза, които извършвате непрекъснато.

След известни колебания ние решихме, че единственият начин Вие да започнете да спазвате законите е да блокираме финансирането на Плана за Възстановяване и Устойчивост. Използвайки опита си за повишаване на административния капацитет на всички Ваши предшественици, ние сме обещали на ЕК от Ваше име, че не повече от три месеца след като прекратят финансирането на Плана за Възстановявне и Удтойчивост, Вие ще се превърнете в най-железните пазители на европейските директиви и ценности, нали така?

Прочее, ако не ни вярвате, че ще Ви спрем финансирането на Плана за възстановяване и устойчивост, можете да питате Вашите предшественици защо паричките за Вашия нов язовир бяха блокирани, както бяха блокирани и паричките за един друг, бъдещ в минало време национален обект - МВЕЦ Илийна на едноименната река. Причината е винаги една и съща - тотално неспазване на законодателството на Съюза в неследваща се облага за трети лица от Ваша страна.
Няма нищо страшно, разбира се - ние ще съумеем да повишим и Вашия адинистративен капацитет така, както успяхме и с всички Ваши предшественици.

Междувременно продължаваме да поддържаме, че НЕК ЕАД, за които не важи нито един закон или директива, повече никога няма да видят европейски парички за разделяне в обичайните за тях схеми! За нито един техен проект, нито един евро цент!

Характерната новост в случая е, че сме получили отговор на наша предходна кореспонденция с най-високите нива на управление в ЕК.
https://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files ... 0reply.pdf

Надяваме да се концентрирате върху следното официално волеизявление от страна на ГД Околна среда:

As for the Yadenitsa dam project, I can confirm once again that the Commission services are closely following the developments and will not hesitate to act should the authorities proceed with the project without ensuring compliance with the applicable EU legislation.

Сега, на нас не ни е известно, доколко на Вас Ви е известно какво означава горното няма да се поколебае да действа...

В дългогодишните ни контакти с ЕК ние никога не сме срещали толкова категорично намерение, а Вие трябва да си представите какви точно действия би могло ЕК да предприеме. Единият вариант, базиран на Вашата неопитност, е да продължите да си въобразявате, че пак ще хлъзнете по разни бзезкрайни наказателни процедури и междувременно ще си построите незаконния язовир.
Според Вас тогава ще си имаме първия Национален Обект, който е построен, без въобще да е оценен спрямо три защитени Зони от мрежата Натура 2000, а срямо ЗЗ Яденица оценката е пълна Измама.

Алтернативата на нас ни е ясна, а Вие ще научите каква би била тя, ако решите да започнете строежа с парите от пенсиите на населението.
Прочее, ние чухме, че дългогодишите ни приятели от НЕК ЕАД били направили първа копка..
Ако това е така, то означава, че стартът на строителството е даден и много молим да ни изпратите някакъв официален документ или съобщение, за да го процедираме и представим към ЕК по подходящ начин.

Така или иначе, повече подробности можете да откриете в прикачената ни кореспонденция с ЕК. За всеки случай, и предвид няколкото нови реципиенти на тази кореспонденция, можете да откриете в следния линк уведомлението от наша страна, което доведе до прикачения отговор на ЕК.
https://dams.reki.bg/uploads/Docs/Files ... DRAFT3.pdf

Приятно четене!

Предварително благодарим за разбирането и съдействието.

С непресъхващо уважение,
Искрено Ваш
ZWQRA


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1 мнение ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
cron
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
The content of this site is licensed under Creative Commons BY-NC-SA 3.0 License
Copyright (cc) Риболовен клуб "БАЛКАНКА" - Криейтив Комънс BY-NC-SA 3.0