Дългоочакван пъстървов риболовПривет дружина,
Поздрави на всички за страхотните репортажи през тази година
Най-сетне с Мариян Starlight-a да съвпадне програмата и да организираме пъстървов риболов. То сезона свърши вече, но поне се отчетохме. За мен това беше закриващ риболов. Мариян се е отчел с още един риболов, където е имал борба с митична риба, но за нея той по-късно ще разкаже.
През нощта и аз едвам спах от вълнение. Само пъстърви ми бяха в главата. С Мариян се срещнахме още по тъмно. Запалихме колата и газ към реката. Една седмица се чудехме в коя посока да поемем. Изтеглихме една карта от тестето и се падна р. ....... (Забравих й името). По пътя ни посрещнаха два впечатляващи облака, които нямаше как да пропуснем да нарисуваме с апаратите.
Приближихме реката, а шумът й се чуваше дори и през затворени прозорци. Нали валя няколко дена преди това и всичко беше като за рафтинг. И тук същата картина, но поне водата беше бистра, макар и големината си. Спретнахме такъмите. Този път и аз щях да ловя на блесна с единична кука без контра.
Понесохме с Мариян и на едно от първите места хвана пред очите ми страхотна балканка. Окраската й беше страхотна, а и размерът радваше окото. Ето го и моментът на пускането на свобода погледнат от друг ъгъл.
На Мариян ръцете му се разтрепериха, но и как иначе. Там са значи рибите, въпреки голямата вода. Добре, че колегата му беше достатъчна тази риба и се отдаде на снимане, та да успея и аз някоя риба да закача. Първо имах почуквания, но после и първата риба на единична безконтрена кука са появи за снимка
Беше от местните балканки
Снимка и хоп обратно в пенливата вода.
По-нататък се заредиха едни красоти, та се чудиш да ловиш ли или да снимаме.
Хванах още две риби, като първата, но на едно място ме отбеляза и тази по-едра балканиада, с по-бледи цветове от голямата на Мариян.
Няколко снимки за архива и след това, кой откъде е. По-нататък и още една подобна риба се закачи, но тъй като се размислих как ще я наснимам и тя взе, че се откачи преди да я кепчосам.
Очите ни бяха широко отворени от красотата на природата и шума на преминаващата река.
Ето още от гледките на това страхотно кътче в България
Ето го Мариян с фотото. Нека продължава да снима, че да мога и аз да се доредя да помятам покрай него
На прибиране обратно тъкмо говорихме за гъбите и той обясняваше, че не е виждал манатарка на живо. И тогава на една полянка се появи една голяма, като табуретка. Откъснах, я а до нея още 3 по-малки. Натоварих ги в кепа на гърба и доста си тежаха. Вкъщи, като премерих голямата се оказа 0,750 кг. Сега всичко е изсушено и чака манджите, където ще се позиционират на порции
Закрих пъстървовия риболов със страхотно изкарано време, хубава компания, няколко уловени риби, а и манатарки си набрах. Сега е вече времето на размножителния период. Догодина ако е рекъл господ повече.
Поздрави с последната снимка